MUSEMASSAGE

Der kom pludselig til at gå flere dage uden ord på bloggen. Men her kommer muse-historien. Mit eget lille eventyr som du måske en dag får lyst til at fortælle, mens dine hænder og fingre bevæger sig over dit barns ryg og agerer bl.a.  solskin, kattepoter og logrende hundehaler. Det er i hvert fald hyggeligt.

Nå, men lad fortællingen begynde. Jeg håber, du kan lide den:

Lad fingerene pile afsted henover ryggen.

Der var engang en lille mus, der boede sammen med en hest ude i stalden. Hver dag kom de ud på marken, og musen sad oppe i hestens man [lad fingrene nusse rundt i barnets hår], mens de sammen kiggede ud over havet.

Det kunne egentlig være det dejligste museliv, men musen var ikke rigtigt tilfreds med sig selv og med livet. Så da der en dag kom en fe flyvende, bad den om at blive tryllet om til en fugl.

Bred hænderne ud og lad dem bevæge sig langsomt op og ned af hele ryggen.

Det gik feen med til, og pludselig kunne musen brede nye vinger ud og flyve højt op imod den blå himmel.

Der er bare det problem, at fuglen er bange for katten. Så næste gang den mødte feen, bad den om at blive tryllet om til en kat.

Tryk blidt med fingerspidserne over hele ryggen.

Og lidt efter listede den afsted på kattepoter og nød sit nye liv.

Der er bare det problem, at katten er bange for hunden. Derfor spurgte musen, der altså nu var en kat, om den dog ikke måtte blive tryllet om til en hund.

Saml fingerne og bevæg dem zig-zag op- og ned ad ryggen.

Den fik en glad logrende hale og var glad for sit hundeliv.

Der er bare det problem, at hunden skal altid adlyde sin herre: “Sit. Giv pote. På plads. Dæk. Aflevér.” Musen blev træt af at blive kommanderet rundt med, så den bad feen, om den dog ikke måtte blive tryllet om til en en stor elefant på den afrikanske savanne.

“Spadsér” tungt med knytnæver på hele ryggen.

Sådan blev det¸ og den levede et liv, hvor den nogle gange kløede de små elefanter på ryggen med sin snabel, og andre gange lod den være, for den gjorde lige det, den havde lyst til.

Gnid med hele håndfladen i cirkelbevægelser.

Der er bare det problem, at der er utroligt varmt i Afrika. Solen brænder mange timer hver dag.

Derfor ønskede musen at få lov til at bo ude i det store, kølige, blå hav.

Massér ryggen på traditionel vis.

Det gav feen den lov til at prøve, og den svømmede nu afsted som det største dyr i verden. En blåhval. Med sin tunge tunge. For blåhvalens tunge vejer lige så meget som en elefant!

En dag da blåhvalen, som jo inderst inde var en mus, løftede hovedet over vandet for at få luft, så den en hest, der stod alene på en mark og så så ensom ud. Feen kom flyvende, og musen bad om at få et sidste ønske opfyldt. Det var en klog fe, så hun gik med til at opfylde et sidste ønske.

Lad igen fingrene spille let henover ryggen og hele vejen op på barnets hoved.

Og et øjeblik efter så man en lille mus pile henover marken op på ryggen af sin gamle ven, hesten. Og musen var glad for at være mus. For livet var dejligt, og der var en ven, der behøvede den, præcis som den var.


Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.