MOBILTELEFONER OG BEATLESHÅR!

Mobiltelefoner – praktiske ja, men så heller ikke andet
Min ældste datter Hannah, der er 9 år, fik for et stykke tid siden en mobil. Det var praktisk, fordi hun indimellem gerne vil gå alene hjem fra skole – 4 km. Vi pointerede dengang og løbende, at muligheden for at kontakte os, var det vigtige, og alt det der sms’eri ikke måtte fylde for meget.
Hemmelige sms’er
Men for nyligt afslørede Hannah, at det stressede hende at have den telefon, fordi hun i smug sendte sms’er til sine venner og altid skyndte sig “at trykke på den røde knap, når I kommer“!
Samtidig var Rebekka, der er 7 år, meget frustreret over at være den eneste i familien, der ikke havde en mobil, og først havde i udsigt at få en, når hun var stor nok til at gå alene hjem fra skole.
Mikkel og jeg var overbeviste om, at vi kørte det der show rigtigt udfra et ønske om at hjælpe dem med at blive i barndommens uskyldighed så længe som muligt og ikke blive små voksne for tidligt.
Gode gamle kloge farmand
Men så kom min kloge far ind i billedet. Han sagde noget a’la det her: “Sms’erne er en vigtig social aktivitet for Hannah, der styrker hendes venskaber. Det respekterer I ikke lige nu. Og hvorfor skal Rebekka dog føle, hun bliver holdt udenfor ved fx ikke at få nogen sms’er fra mig eller fra jer – selvfølgelig skal hun da også have en telefon.
Husmor i 60′erne
Jeg synes, han har så evigt ret, og hvor er det dog fedt og opløftende, når man befries fra nogle af alle sine begrænsende slør af fastlåste tankemønstre, der ikke er i trit med den virkelige verden. Og også en smule komisk, at det er en ældre generation, der skal gøre en yngre opmærksom på virkeligheden i den yngste generation! Jeg følte mig som en af de mange husmødre i 60′erne, der synes, at Beatles var alt for langhårede og forbød deres sønner at lade håret vokse.
Ikke flere løftede pegefingre
Der ér alle mulige udfordringer ved de mobiltelefoner, men vejen til at udnytte deres fordele går ikke gennem forbud og løftede pegefingre, men gennem en åbenhed og respekt for børnenes og de unges synspunkter. Det er i hvert fald mit synspunkt lige nu. – Hvad er dit?

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

51 kommentarer

 1. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 16:32 | Permalink

  How are You? I was having difficulties finding good printing companies and printing company and printing company. Bye bye!

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.