MOBILFRI SØNDAG #2

Jeg var i radioen i dag. Blev interviewet af skønne Annamette Fuhrmann. For at tale om den mobilfri søndag her i familien.

Hannah mindede mig lige om en vigtig ting, jeg ikke nåede at sige i de 4 minutter, jeg var på. Og som jeg også glemte at skrive på bloggen i går. Nemlig, at da vi søndag aften alle 4 sad og var så enige om, hvor godt det var med en dag helt uden elektronik, havde Hannah pludselig sagt: ”Jeg har dårlig samvittighed.”

Da hun havde fundet ud af, hvor jeg havde lagt mobilerne (de var altså ikke gemt langt bort, de lå bare på vores arbejdsværelse), havde hun nemlig brugt sin – “Det var ligesom om, den trak i mig.” Vi grinte alle sammen. For det er vist en ‘synd’, der er til at rumme. Og vi kunne jo kun sige, at sådan er det med alt, der er blevet vaner. Så bliver vi mennesker draget og føler os ude af kontrol.

Og så var der en enkelt ting mere, jeg ikke fik nævnt i radioen. Nemlig, at vi udover at få mere tid i søndags, også fik to gladere forældre. Fordi Mikkel og jeg meldte klart ud og stod ved vores beslutning. Det er en lettelse for en selv og børnene, at man er klar i mælet. Ellers lyder det ofte måske irriteret: ”Læg nu de mobiler væk” eller usikkert ”Tror I ikke, I snart skal til at lave noget andet.” Irritation og usikkerhed skaber støj og forvirring. Så man må øve sig på at mærke, hvordan man har det lige nu, melde det ud og så tage den derfra.

Her kan du høre det lille interview i Radio Klubben fra Fyn. Med det skønne slogan Giv hver dag vinger.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.