MIN GODE VEN

Jeg var sammen med min ven forleden. Han er næsten 9 år, og jeg havde ikke set ham længe. Han skrev for et stykke tid siden denne mail til mig:

haj louise
jeg har de ragti godt
jeg tænkte på om du vil komme jæm tel mag og se en film og min nye kat
hilsen …

Jeg hentede ham efter skole, og katten KATrine (det er ham, der har fundet på det geniale navn) var så blød og sjov, og Harry Potter V var fantastisk. Min ven fortalte mig, hvad han samme dag havde lært i  faget livsforståelse (han går på en friskole, hvor de har det geniale fag ‘livsforståelse’).

Det er lige noget for dig Louise. Det er lige sådan noget, du går op i. Det handlede om, hvad der skal til, for at man er glad og har et godt liv“. Og hør lige nogle guldkorn om det gode liv, som de lærte den dag i 2. klasse:

 • God mad
 • Nok søvn
 • Motion
 • En god ven
 • Kærlighed
 • Udfordringer

Har du egentlig fået en god ven på skolen?” “Ja. Han hedder Jacob. Og han tror på de samme ting som dig.” “Hvad for nogle ting tænker du på?” “At kærlighed er det vigtigste. Ligesom Dumbledore siger i Harry Potter. Den stærkeste kraft, der findes i hele universet, lige meget om det er uendeligt eller ej – bare i alle galakser og solsystemter – det er kærlighed.” “Ja dit kloge menneske” svarede jeg – “Kærligheden overvinder alt.

Hvor jeg bare heldig at have sådan en god ven.

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret og tagget , . tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.