MIN FØDSELSDAGSGAVE

Vi skulle ikke noget i hele weekenden. For første gang i lang tid, var der en weekend uden aftaler, og vi var alle 4 øre af glæde i går aftes. Fordi det gjorde så godt.

Jeg har et temperament, der elsker at lægge planer, lave aftaler og have med en masse mennesker at gøre, men Hannah var ikke særlig gammel, før hun lærte mig værdien af BARE AT VÆRE HJEMME. Med ‘grundfamilien’, som Rebekka kalder os 4. Hannah gik stadig i børnehave, da hun insisterede på, at vi havde mindst 1 dag i weekenden, hvor vi absolut intet skulle. Og ej, hvor har jeg lært at værdsætte det.

Efter pigerne er blevet større, er det sværere for os at efterleve, for nu er det ikke kun mig (og Mikkel), der laver aftaler, men også Hannah og Rebekka selv, der mere og mere skaber deres eget liv med venneaftaler og sportsaktiviteter.

Men altså – denne weekend var tom, og derfor kunne jeg…

Få min fødselsdagsgave af Hannah.

Jeg har fødselsdag i december, men det krævede en hel dag helt uden planer at få min gave, så derfor har det taget sin tid. Min gave var nemlig:

En dag lige for mor.

Det er sandt – det fik jeg af Hannah. Hun havde pyntet et papir med overskriften ”En dag lige for mor”, og der stod, at det bl.a. indebar:

 • Morgenmad på sengen
 • Sæt dig i sofaen og bliv masseret
 • Gå en tur ned til vandet/skoven
 • Efter frokost: Slå mave
 • Slap af og lav lige hvad du vil
 • Nyd dit liv.

Og den totalte overluksusdag, det var altså i går. HURRA for det, for hold da op, hvor var det bare dejligt. Niveauet af forkælelse blev ligesom lagt, da jeg blev vækket på sengen af Hannah med den skønneste morgenmadsbakke og nyindkøbte dameblade.

Lad dette indlæg være en kilde til håb til dig, der har små børn. Og måske er ved at gå til af træthed, udmattelse og frustration. Der er håb forude. Du har nu fået inspiration til at ønske dig, om ikke særlig længe, ”En dag lige for mor” i fødselsdags- eller julegave. Jeg fik gaven uopfordret, men jeg sagde til Hannah, at det ville være mit største ønske på alle fremtidige ønskesedler.

PS: Husk du allerede nu, mens dine børn er små, kan bede om at få nusset fødder, blive kløet på ryggen, få skænket et glas saftevand og andet rart. At bede om forkælelse, er win-win, for børnene elsker at give, og vi får opladet batterierne, når vi husker at tage imod.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

3 kommentarer

 1. Birgitte Vestergaard
  Skrevet d. 24. september 2012 kl. 23:02 | Permalink

  Fantastisk! Jeg husker jævnligt at bede om at blive kløet på ryggen – men de andre tips vil jeg tage til mig, og måske – hvem ved – er jeg en dag lige så heldig at få en så fantastisk gave af min den store!

 2. Karina
  Skrevet d. 24. september 2012 kl. 23:46 | Permalink

  Ajjj..en skøn gave og nogle skønne piger :-) Hos os leger vi tit at mor skal til damefrisør :-) Jeg elsker simpelthen at få børstet hår og få lavet fletninger, rottehaler og andet godt. Ren afslapning og mine piger elsker det lige så meget som mig.

 3. Skrevet d. 4. oktober 2012 kl. 15:40 | Permalink

  Så herlig, vel fortjent :)

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.