MIN AFTEN

Jeg sidder på vej hjem i toget fra mit næstsidste foredrag i år. En fuld mand skråler “On the road again.”

Jeg kan ikke så godt finde ud af at bruge min smarte tlf., så jeg kan ikke trylle teksten her om til min yndlingsfarve turkis, som jeg plejer.

Men jeg fik bare lyst til at fortælle dig, at en af dagene skriver jeg mine bedste tips til at få børnene til at høre efter. Så du slipper for at lyde som en automatisk telefonsvarer.

For det er et dagligt problem hos rigtig mange forældre. Det var i hvert fald meget det mit foredrag her til aften kom til at handle om. Fordi stort set alle havde brug for nye boller på suppen ift. deres børn, der ikke lytter.

Heldigvis kunne mine ideer bruges, kan jeg se af forældrenes evaluering, som jeg lige har læst. Nogle har bl.a. skrevet:

Jeg fik rigtigt meget for pengene. Du er en fremragende formidler. Jeg er meget inspireret til at gå hjem og bruge de mange konkrete råd.”

“Inspirerende, plads til at deltage, super med udgangspunkt i egne frustrationer. Hjertevarmt.”

Mange gode ting at tage til sig og hjem og bruge og prøve.”

Jeg holder min sidste miniworkshop på lørdag om formiddagen på Islev bibliotek. Du er hjerteligt velkommen.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

3 kommentarer

 1. Pernille Verhoog
  Skrevet d. 10. november 2011 kl. 12:36 | Permalink

  Hej Louise

  Først og fremmest 1000tak for det dejlige foredrag igår. Synes det var fantastisk at opleve et menneske, der er så positiv og virkelig rammer hovedet på sømmet, når du siger at alting har en grund og at hvert mennekske er en “sol” indeni. Vi kæmper pt en brav kamp for vores store søn på 5 1/2, der siden han var 2 er blevet udredt af PPR fordi han er “impulsiv” og “udadreagerende”, hvilket ofte har ført til meget svære sociale relationer. Nu står han og skal i skole og alle er enige om at han fagligt sagtens kan klare det, men det sociale bekymrer. Som mor er jeg så bekymret for om han havner på den forkerte hylde, hos folk der ikke forstår ham og måske får samme oplevelse af skolesystemet som de smede du omtalte igår. Tænk hvis han fik en lærer som dig; det ville være fantastisk!!! Imorges sagde jeg til ham mens han sad og spiste sin yougurt: Ihhh hvor er du dejlig! Han lyste helt op selvom han var træt.
  Pernille

 2. Charlotte
  Skrevet d. 10. november 2011 kl. 14:07 | Permalink

  Hej Louise.
  Tak for fint foredrag igår. Du spurgte om jeg evt kunne skrive en kommentar med mine små inputs.
  Den første er en version af din morgenmads seddel.
  Tanken, er at hvis barnet skal opleve noget nyt, at forberede barnet lidt inden begivenheden. I mit tilfælde var det en længere rejse, da min søn var ca 2 år. (det kunne også være at flytte, ny børnehave, første cirkus tur etc)

  Jeg gik på google/billder og fandt fotos af en kuffert der blev pakket, Københavns Lufthavn, flyet, hotellet, bussen, poolen, den lokale mad etc. Det printede jeg ud og lavede 2 huller i og bandt en snor igennem. Så havde vi en lille billedebog som vi kiggede i og talte om i en ti dage før afrejsen.
  Har også brugt det engang da jeg skulle til Tokyo i en uge. Printede billeder af mor, fly, sushi og Tokyo og klistrede på et A4 papir og i bunden klippede jeg 7 små flapper, så min søn kunne rive én af hver dag, og dermed sådan cirka kunne følge med i hvornår mor kom hjem igen.

  Mit andet lille fif er omkring huslige pligter. Hos os har vi en glaskrukke og i den ligger en masse små stykker papir i forskellige farver, hvorpå der står dagens opgave; at dække bord, vaske ridderborgen, skrubbe toilettet etc etc. På nogle af sedlerne står der “fridag” – tit en ret stor skuffelse, hehe. Men det er et stort hit, selv efter at have brugt det længe. Man kan også vælge at barnet kun skal trække en opgave 2-3 gange om ugen.

  Og et lille citat til sidst
  A perfectly kept house is a sign of a misspent life.
  http://www.saxo.com/dk/item/mary-randolph-carter-a-perfectly-kept-house-is-the-sign-of-a-misspent-life-hardback.aspx

 3. Skrevet d. 11. november 2011 kl. 06:48 | Permalink

  Kære Pernille og Charlotte.

  Tusind tak for jeres kære kommentarer. Og for jeres dejlige selskab forleden.

  Jeg ønsker jer alt det bedste, og Pernille jeg sender kærlige tanker til din søn og håber alt vil udfolde sig på bedste vis i skolen.

  Mange gode hilsner fra Louise

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.