MERE OM AT FÅ DET, SOM VI VIL HAVE DET

Ofte kan vi sammen med vores børn få det, som vi vil have det. Vi skal bare huske at melde klart ud om, hvad det er, vi vil have. Jeg kom til at tænke på det forleden, hvor pigerne spillede Wii sammen. De havde imens skændtes om alt muligt, jeg ikke husker.

Da skænderiet var ovre, sagde de et eller andet venligt til hinanden, som gjorde  mig så glad, at jeg fik overskud til at sige: “Jeg synes, det lyder så rart nu. Hvor er I gode til at finde ud af det sammen. Sejt at I kan tale så pænt til hinanden, når I var sure lige før.”

Sådan noget bliver selvopfyldende profetier, for vi mennesker har det med at leve op til de historier, andre fortæller om os. Så når jeg fortæller mine børn historien om, at de er super-gode til at have det rart sammen, så bliver det langt oftere det, der går i opfyldelse, end hvis jeg pøser på med brok over hvor umulige de er, hver gang de skændes.

Det, vi nærer, det vokser. Så enkelt tror jeg såmænd, det er.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.