MÅNEN OG LYSET

Normalt falder jeg i søvn, næsten inden jeg når at lægge hovedet på puden. Men i forgårs var jeg åbenbart mere frisk end normalt, så jeg nåede at ligge lidt tid med åbne øjne og kigge på himlen.

Månen lyste og skyerne drev hastigt afsted. Nogle gange forsvandt månens lys helt pga. de mørke skyer, et øjeblik efter strålede den så hvidt, at verden blev oplyst, og indimellem kunne man kun ane dens lys bag de skyggende skyer.

Men vi ved alle, at månen er lige meget måne, uanset hvor meget af dens lys vi kan se.

Sådan tror jeg virkelig også det forholder sig med hvert eneste menneske på kloden – hvert eneste barn; der er et lys, der stråler uafhængigt af omgivelserne. Det er der lige meget hvad. Men det kan gemmes bag så mange skyer – så mange hårde odds – at det ikke er muligt at få øje på det. – hvis man kun kigger et øjeblik. Fastholder du blikket i lang tid, vil du altid få øje på lyset. Og imens du bare tror og venter, letter du opklaringen.

Jeg tror, det er sådan, og jeg ved, at utroligt mange børn har vist mig deres taknemmelighed over, at jeg har den tro. Så den vælger jeg såmænd at holde fast i.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.