Blomstrende mandeltræ.
Mandler er en genial spise. De indeholder meget E-vitamin, der styrker immunforsvaret, og så rummer de masser af proteiner. Og det er kræs for os forældre, fordi hvis børnene får en del sukker nogle dage, så hjælper proteinerne med til, at sukkeret ikke fræser så hurtigt ud i blodet – proteinet sænker sukkerets tempo, så børnene ikke bliver så hyper.
Men men – hvad gør man, når de kære børn ikke bryder sig specielt meget om de noget tørre mandler? Hannah vil klart spise flere, når de har ligget i vand. Altså en god håndfuld mandler bliver bare lagt ned i et glas med koldt vand og efter ret kort tid, er ‘tørheden’ forsvundet, og smagen fremhævet.
Men denne opskrift får englene til at synge, så selv Rebekka overgiver sig, selvom hun normalt ikke er til at lokke nogle mandler i. Opskriften er hentet hos Naturazin, som to yderst kompetente kvinder udi sundhed står bag, og som jeg tit bliver inspireret af og henter viden hos.
Spicy ristede nødder med honning, havsalt og chili:
1 spsk. kokosolie
2 håndfulde mandler – eller hassel-cashew eller pekannødder
1 ½ spsk. flydende honning, agavesirup eller ahornsirup
Chiliflager – Nok til at give dig et kick
Salt
Så nemt er det:
Smelt kokosolie på panden. Fordel nødderne i et lag. Dryp med honning, salt og chili. Når chilien bliver varm, kan den godt ryge lidt. Skru ned for varmen på panden og vend nødderne hvert halve minut, så de ikke brænder på.
Når nødderne er gyldne, efter 5-7 minutter, skal nødderne køle af på bagepapir. De smager fantastik både lune og kolde.
Én kommentar
N-n-n-nam, dette smakte nydelig! Søt og spicey sunnhet.