MANDLER

Blomstrende mandeltræ.

Mandler er en genial spise. De indeholder meget E-vitamin, der styrker immunforsvaret, og så rummer de masser af proteiner. Og det er kræs for os forældre, fordi hvis børnene får en del sukker nogle dage, så hjælper proteinerne med til, at sukkeret ikke fræser så hurtigt ud i blodet – proteinet sænker sukkerets tempo, så børnene ikke bliver så hyper.

Men men – hvad gør man, når de kære børn ikke bryder sig specielt meget om de noget tørre mandler? Hannah vil klart spise flere, når de har ligget i vand. Altså en god håndfuld mandler bliver bare lagt ned i et glas med koldt vand og efter ret kort tid, er ‘tørheden’ forsvundet, og smagen fremhævet.

Men denne opskrift får englene til at synge, så selv Rebekka overgiver sig, selvom hun normalt ikke er til at lokke nogle mandler i. Opskriften er hentet hos Naturazin, som to yderst kompetente kvinder udi sundhed står bag, og som jeg tit bliver inspireret af og henter viden hos.

Spicy ristede nødder med honning, havsalt og chili:

1 spsk. kokosolie

2 håndfulde mandler – eller hassel-cashew eller pekannødder

1 ½ spsk. flydende honning, agavesirup eller ahornsirup

Chiliflager – Nok til at give dig et kick

Salt

Så nemt er det:
Smelt kokosolie på panden. Fordel nødderne i et lag. Dryp med honning, salt og chili. Når chilien bliver varm, kan den godt ryge lidt. Skru ned for varmen på panden og vend nødderne hvert halve minut, så de ikke brænder på.

Når nødderne er gyldne, efter 5-7 minutter, skal nødderne køle af på bagepapir. De smager fantastik både lune og kolde.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Skrevet d. 10. april 2012 kl. 15:01 | Permalink

  N-n-n-nam, dette smakte nydelig! Søt og spicey sunnhet.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.