Mødregruppebesøg

Jeg holdt et oplæg i en mødregruppe i går – 8 kvinder og 1 mand – og så babyerne… Jeg gik ikke i skruk (tror jeg nok) men babyer – de er ganske enkelt vidunderlige. Vi kan lære så meget ved at observere et lille barn og dets væren i livet.
Til gengæld var det udfordrende at se, hvor hårde forældre kan være ved sig selv. Jeg havde fine kort med til alle, og så fik de opgaven at skrive til sig selv om alt det, de synes, de gør godt i relationen til deres børn. Det var grænseoverskridende for flere af kvinderne – “Har du ikke et kort, der er meget småt”, og igen kommer janteriet frem, som jeg også skrev om i går. Men ret fantastisk at se det forandrede udtryk i deres øjne efter de havde skrevet søde ord til sig selv. Lidt mere tolerante overfor sig selv – og dermed overfor deres børn og verden omkring dem. Du kan jo også prøve – pral løs og ros dig selv i et brev kun til dig – du bliver blød og glad af det.
Har du også lyst til og brug for at få boostet dit overskud til dig selv og ungerne?
Besøget var den første af sin slags for mig – jeg har kun holdt traditionelle foredrag i mange år. Men det bliver bestemt ikke det sidste, for mødregruppens feedback på, hvad besøget betød, gør mig glad helt ind i sjælen. Jeg viser nogle af udtalelserne nedenunder det gamle billede af pigerne og mig, som illustrerer forældres oplevelse af, at børn tager meget plads! Måske giver udtalelserne dig lyst til at samle nogle andre forældre/lærere/pædagoger for at få boostet dit overskud og din tillid til dig selv og få nogle klare og konkrete anvisninger til håndteringen af udfordringerne i hverdagslivet med børn og unge – så der kommer mere blomstrende og berigende samvær? Hvis du har lyst til, at jeg kommer og holder et oplæg, så tøv ikke med at kontakte mig.
Udtalelser om det bedste ved Louises besøg:
”Alle de gode ideer/råd”
”Din dejlige rummelige energi, tilgang og væsen”
”At det ikke var oplæg og samtale bagefter, men at det var som en dialog hele tiden”
”Motivation, motivation til at forsøge at blive et bedre menneske og mor, og undgå negativiteter i hverdagen”
”Jeg synes, det hele var godt – og det egner sig vældigt fint til mødregrupper”
”Det har være en fantastisk dag. Masser af viden og brugbare input som jeg og min mand kan tage med hjem umiddelbart. Og mange input på så mange andre plan, som også er til stor inspiration for mig. Her hæfter jeg mig især ved din måde at være både tro overfor din egen kerne og samtidig både sprogligt og med hjertet åbent at møde dem du er sammen med – og vælge at vise netop den del af din kæmpe palette, som netop denne gruppe eller dette menneske kan have gavn af og kan respondere på – og dermed skabe grobund for flow og gensidig udvikling. Jeg oplever det som en utrolig stor ressource at du er så god til at tilpasse dit ordvalg og dit fokus-valg til dem, du er sammen med. Det var til stor inspiration for mig at opleve!”

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.