LAGKAGE OG LŒKKERSULT

Rebekka åbnede køleskabet for lidt siden, og sagde “Ej, hvor har jeg lyst til et stort stykke lagkage.”

Hun havde fødselsdag i går, og jeg havde lavet den fineste lagkage. I morges havde hun og Hannah fået et stykke til, så da jeg hørte hendes ord her før frokost, var min kommentar: “Men det skal du selvfølgelig ikke have, for det bliver alt for meget sødt.”

Lige før åbnede jeg køleskabet. Og så den lœkre halve lagkage, og fik den største lyst til et stort stykke. Lige før frokost!

Så jeg kunne jo egentlig have sagt til Rebekka, at jeg kunne sagtens forstå, hun havde lyst til et stort stykke, for den lagkage er da også for lœkker. Men det bliver altså ikke lige nu, at vi skal have mere.

Kan du se forskellen i hvilken stemning, jeg skaber? Det er jo egentlig ret let at komme hinanden i møde i hverdagen og skabe fœllesskab gennem forståelse. I stedet for afstand gennem bedrevidenhed og bebrejdelser. Tror jeg går ud og spørger hende nu, om vi ikke skal have et mega-stykke hver senere i dag…

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.