LOGIK FOR BØRN

Rebekka og jeg sad sammen i lægens venteværelse og bladrede i et boligblad.Rebekka kommenterede billedet: “Sikke et smart bord. Det er bare skørt, at maden vil trille af, fordi det er helt skævt.

Men det er ikke noget bord, skat. Det er en skammel.

Nå, men sikke en smart skammel så. Bare skørt, at barnet triller af, når det sætter sig på den.

Børnenes logik er vidunderlig og uovertruffen. Og vi er altså bare ret forskellige. Børn og voksne. Sikke meget vi kan lære af hinanden.

Rigtig god weekend og glædelig 1. søndag i Advent i overmorgen. Jahh, så bliver det i mit hoved tilladt at nyde al juleriet, skrue over på radio Soft og skråle med på Last Christmas, synge julesalmer om morgenen med tændte stearinlys og pynte hjemmet med Gertrud Sands hjem som forbillede. (Nåh nej. Det går ikke. Ikke i år. Mikkel har nedlagt veto mod for meget tingel-tangel. Faktisk gik jeg med til hans forslag om, at hvis vi nu omdannede en stor reol i stuen til et gigantisk nisselandskab, så kunne resten af hjemmet fredes for pynt. (For han kommer næsten aldrig i stuen.) Okay så – mens jeg næsten uhørligt understregede, at lys, amarylis og hyacinther med sløjfer ikke tæller med som pynt.)

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Skrevet d. 27. november 2010 kl. 09:35 | Permalink

  Hehe. Pynt skal der til.

  Og ja, verden er skæg og sjov og dejlig set gennem en børnebrille.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.