LIVET!

Vores liv bliver beriget, når vi indimellem ser på det i helikopterperspektiv. Lader os fylde af undren, glæde og taknemmelighed over at være en del af det store, enorme liv, som så mange trillioner livsformer tager del i. Det er da vildt. At vi er her sammen med mineraler, dråber i havet, grantræer, klokkeblomster, hvaler, kaniner, milliarder af mennesker – en uendelig mangfoldighed af liv.

At tænke på det indimellem, synes jeg skaber en ro indeni, hvis jeg er træt af at smørre endnu en madpakke eller sige ‘godnat og sov nu godt’ endnu engang.

Jeg er lykkelig for, at jeg for mange år siden stiftede bekendtskab med dette videoklip, du kan se her. For det minder mig om livets storhed, om menneskehedens enhed, om den smukke fremtid vi sammen kan skabe og meget andet godt. Det er Chaplin’s Diktatoren, hvor han har klædt sig ud som en kejser, fordi han er på flugt. Og i dette fuldstændig fantastiske klip, bliver han gennet op på scenen, fordi magthaverne tror, han virkeligt er kejseren. Og hør så hans dybt inspirerende ord, mens han holder tale for en hel masse soldater. (Du får lige slutningen her på skrift. Hans tale transmitteres i radioen, og han retter sine ord til sin elskede Hannah og siger:)

Hannah, can you hear me? Wherever you are, look up, Hannah. The clouds are lifting. The sun is breaking through. We are coming out of the darkness into the light. We are coming into a new world, a kindlier world, where men will rise above their hate, their greed and brutality.

Look up, Hannah. The soul of man has been given wings, and at last he is beginning to fly. He is flying into the rainbow — into the light of hope, into the future, the glorious future that belongs to you, to me, and to all of us. Look up, Hannah. Look up.

Er det ikke bare smukt?

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.