LESS IS MORE. (snup tippet til jeres morgener.)

Rebekka kom ind til Mikkel og mig i morges. Da vi havde ligget og puttet lidt, sagde Mikkel sådan ca. følgende mange ord til Rebekka:

Du skal finde dit tøj frem nu. For så kommer du ikke til at fryse, når du har været i bad. For du skal i bad her til morgen, som vi talte om i går. Så jeg går ud nu og gør et bad klar. Og så spiser vi bagefter.

“Far. Hvad var det egentlig jeg sku’ gøre?

Er det ikke fedt? Når børnene lærer os voksne at blive bedre til at være sammen med dem. Til at blive bedre til at gøre livet mere enkelt. Det er umuligt for små børnekroppe at rumme vores mange ord.

Less is more! Når vi fabler løs, står vores børn lynhurtigt af. Da jeg arbejdede som lærer i en 0.klasse, var der en dag en dreng, der fortalte, hvordan han oplevede det, når jeg gav en række beskeder. Han sagde noget a’la det her:

Blurpblagimfgh!

For mange ord forvandlede sig simpelthen til volapyk i hans ører. Børn kan slet ikke rumme vores lange forklaringer, så vi
må dosere vores ord med omhu, da alle ordene ellers går tabt.

Kan du genkende for mange lange strømme af ord, og synes måske særligt, at det er et problem om morgenen? Fordi ordene virker så nødvendige, for ellers sker der ikke en dyt, og I kommer for sent ud af døren. Problemet er bare, at der formentlig alligevel ikke rigtigt sker en dyt ift. barnets effektivitet. Du får blot talt dig så varm, at du til sidst er ved at koge over.

Herhjemme har vi sluppet for de trælse påmindelser til pigerne om morgenen ved at bruge noget, jeg vil kalde et trylletip – nemlig en morgenseddel. Hvis ikke du kender den, så læs mere om den her.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.