LEGEPLADSEN

I den solskinsfyldte påskeferie var vi på cykeltur. Vi kørte ud til havet og badede. Kun et lillebitte øjeblik, men jeg følte mig alligevel ret vikingesej.

På vej på cyklerne kom vi forbi forskellige sjove legepladser, vi slet ikke kendte. Bl.a. en på Østerbro på vist nok Århus Plads. Ej, den er sej. Det er et eventyr med ankomst til Påskeøerne, hvor de berømte statuer er lavet om til klatrevægge. Der findes en skattekiste med en lille rutschebane, men sejest er skibet, man er rejst med. Det er forlist, masten er knækket, og der er så mange fine detaljer.

Hannah klatrede på en form for rebstige, der var spændt ud mellem skibet og en af statuerne. Det var svært at holde balancen, og hun sagde virkelig overrasket: “De har godt nok regnet med børn, dem der har bygget den her legeplads.” Så lyste hun op i et smil: “Det er dejligt.

Ja, det er dejligt, når vi mennesker, tror på hinanden, og har tillid til hinandens formåen. Gennem Hannah udtrykt med, at legepladsplanlæggerne ‘regnede med børn’. Vi kan alle meget mere, end vi tror, og børn er vilde med, at overliggeren ikke er for lav. Når de vel at mærke har overskud.

Er de fysisk, følelsesmæssigt eller mentalt i underskud, skal opgaverne være lette og overkommelige. Og det er en evig opgave i hverdagen at træne sine antenner, så man kan mærke, hvornår ens barn magter hvad. En ret så spændende opgave, synes jeg.

Hey, fandt lige et billede af skibet på nettet:


Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized og tagget , , . tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Skrevet d. 5. maj 2011 kl. 19:23 | Permalink

  ih der ser fint ud! tak for tippet – elsker at opdage nye legepladse til udflugter med mine piger!

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.