LÆRERE OG ELEVER

Når jeg ikke tænker på forældre og deres børn, tænker jeg på lærere og deres elever. Alle mine dagtimer går faktisk med at tænke over lærer-elev-relationen i bestræbelsen på at bidrage med noget, der får de relationer til at blomstre i mange flere klasseværelser. Det er emnet for min ph.d., og hvis du også synes, det er spændende, så har jeg lige fået udgivet en ny artikel, som ligger her hos Dansk Center for Undervisningsmiljø.

Artiklen handler om, hvordan læreren helt konkret skaber positive relationer til sine elever. Jeg har skrevet den, efter jeg har fulgt 4 lærere i 5.-7. klasse og interviewet 50 af eleverne. God læselyst, hvis du har lyst. (Lur mig, om ikke principperne er de samme i forældre-barn-relationen…)

PS: Jeg længes i den grad efter forårets livskraft og varme. Har lige bestilt dette billede af Rebekka fra sommerferien 2012 til at hænge på en væg derhjemme. Tænk, at det engang bliver varmt igen.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.