Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.
- "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"
"Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."
"Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."
"Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"
"Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."
-
Jeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.
Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer. -
RSS
LÆRER-ELEV-RELATIONER
Jeg har her til morgen været i P1 Morgen for at tale om lærer-elev-relationens betydning. Fordi det vurderes, at hvis alle lærere skal undervise i fag, de har liniefagskompetence i, vil det betyde, at eleverne vil få langt flere lærere at forholde sig til gennem deres skoletid. Det udtaler jeg mig om i en artikel i dag i Information.
I elev-interviews i forbindelse med min ph.d. siger mange elever, at en god lærer er en, der er god til at lære dem noget! Når jeg har bedt dem uddybe det, forklarer de, at det fx indebærer, at læreren:
– er opmærksom på alle elever
– kan forklare opgaverne, sådan at man forstår dem
– kan mærke elevernes behov
– gør undervisningen sjov
– underviser, som om det er vigtigt, og som om de selv har lyst til det
– vil give eleverne en chance, selvom de laver fejl, i stedet for at blive sur.
Det viser, at man ikke kan skille faglighed fra relationer – de to ting skal følges ad, og det var mit primære budskab i P1-indslaget. Ved ikke helt, hvor klart det trådte frem blandt øh’er og en dårlig start. Det er udfordrende at blive kaldt i studiet, så man må ile ud af døren uden morgenmad, drøne gennem morgentrafikken og træde direkte ind i studiet og besvare spørgsmål uden at have hilst på værten. Men her ligger indslaget i hvert fald, 2 timer og 9 min. henne.