LÆN DIG TILBAGE OG SLIP FOR REKLAMER!

Hannah og jeg spillede computer sammen i dag. Og i det her boble-spil – ja, du kan da selv prøve det, hvis du har lyst – der dukker der indimellem en reklame op for et eller andet tilfældigt spil, som de vil have, at man skal klikke ind på. Og hør så lige, hvad Hannah sagde i ramme alvor, da reklamen første gang dukkede op:

Ja, mor. Det er fordi, vi ikke nåede at læne os tilbage(!!) Det har Rebekka fundet ud af. Hvis man læner sig tilbage, lige når man dør, så kommer der ingen reklamer. Jeg troede ikke først på det, men det er altså rigtigt nok.” Og lidt efter: “LÆN DIG TILBAGE… [ingen reklamer] Se, mor – det virker, for vi nåede lige at læne os tilbage.

Mine børns logik minder en del om syllogismen i Erasmus Montanus – du ved: “En sten kan ikke flyve; Mor-lille kan ikke flyve; Altså er Mor-lille en sten“.

Jeg skriver det her for at minde os alle om, at børns logik virkelig er helt, helt anderledes end vores. Der er ikke noget at sige til, at de har svært ved at følge med i forhold til alt muligt, som vi tager som en selvfølge. Vi må huske at give os tid til at forklare, hvordan tingene hænger sammen i vores voksen-verden, hvis vi vil have dem til at samarbejde i hverdagen.

- For en anden logik end ens egen kan være svær at følge. Det varede da også lidt tid, før jeg havde lært at kaste mig tilbage mod ryglænet, sådan at Hannah og jeg kunne slippe for de irriterende reklamer og spille i fred og ro.

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

3 kommentarer

 1. Skrevet d. 14. januar 2011 kl. 08:26 | Permalink

  Hi hi, jeg elsker børnelogik, som også kan få os til at reflektere over, om vores komplicerede voksenverden nu også er den bedste? Nogle gange nyder jeg at følge med børnenes logik og tankerækker…
  Og så hader jeg reklamer!
  God dag

 2. Skrevet d. 14. januar 2011 kl. 15:28 | Permalink

  Hi hi, sikke en sød historie.

 3. Skrevet d. 16. januar 2011 kl. 08:01 | Permalink

  Logikken og den søde sandhed kan de, Louise…som da min Emma forleden sagde ‘mor, når jeg bliver stor vil jeg have lige så langt hår og lige så lange bryster som dig’. God søndag.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.