KULTURNATTEN

Vi er vilde med Kulturnætter herhjemme. Har været i København de sidste 3 år fredagen inden efterårsferien, hvor byen forandrer sig til et festfyrværkeri af fornøjelige, intense og overraskende oplevelser for hele familien.

Der er mere end 500 arrangementer i løbet af sådan en aften! Et af årene gik jeg ind i sådan et ‘mor-har-styr-på-det-hele-humør’ og lagde gennemtænkte planer for aftenens forløb. Da jeg præsenterede mit forslag for de andre, var der absolut ingen begejstring at spore. Rebekka virkede bare uinteresseret, og Hannah sagde, at intet af det lød specielt sjovt, og hun gad ikke se en hel masse, men ville hellere selv være mere aktiv. Jeg blev småfornærmet over, at de ikke kunne se genialiteten i min plan. Men så var det, Mikkel reddede det hele. Han:

1. greb Kulturnatbrochuren med de 500 arrangementer

2. lukkede øjnene

3. bladrede rundt i brochuren

4. satte fingeren et tilfældigt sted

5. læste højt om vildt spændende aktiviteter, som jeg fuldstændig havde overset.

Pigerne ville også prøve Mikkels metode, og vi endte med en så fin liste af fælles idéer. Det er så godt, når jeg bliver mindet om værdien i at give slip og lade Mikkel tage fat. (Det er jeg vist ikke den eneste mor, der har godt af:-)

Og forresten – hvis ungerne kan blive puttet af andre på næste fredag, så kan kulturnatten fortsætte til den lyse morgen for jer voksne. Der er nemlig Afterparty på Lille Vega, fra 23-03.

Jeg har skrevet en idébank med nogle af de mest børnevenlige arrangementer på Børn i byen. – Bl.a. om hvor ungerne kan få et kram af selveste Jeppe og Marie. Se artiklen lige her.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.