KULTURNAT

I aften er det Kulturnat i København, og vi skal være med i festen for vist nok 5. gang. Vores hidtidige Kulturnætter afspejler meget godt hverdagslivet – der har været fælles glæder, fine oplevelser, frustrationer over at ville noget forskelligt, irritation over at fryse, oplevelser at have for lidt tid, nogle forventninger der skuffes, og andre der indfries. Vi glæder os hvert år lige meget og tager det sure med det søde.

Alle livets øjeblikke er ikke lutter lagkage, men øjeblikke binder evighed og timelighed sammen. Det er i øjeblikket, at der kan opstå magi, og jeg tror, at jeg kan lide Kulturnatten, fordi det er en anledning til at mærke øjeblikket. – Oplevelserne er anderledes og rusker dermed op i hjernen, der kan vænne sig så meget til hverdagen, at den glemmer at mærke øjeblikket. Vores hjerne er nemlig skabt til at bemærke forandringer, men ikke bruge en masse energi på det, den er vant til. – Så var der ikke nok overskud til at få øje på en farlig sabeltiger tilbage i de helt gamle dage.

Men i aften vil vi vække vores hjerner, åbne os for øjeblikkets magi, og jeg beslutter mig hermed for at tage det hele, som det kommer – uden en masse forventninger. (Nu må vi se, hvordan det går – mere herom snart.)

Hvis du vil have et par tips om de oplevelser, vi alle har været begejstrede for gennem årene er det:

 • Botanisk Have, der er oplyst af fakler, serverer god mad, og hvor børnene kan røre ved fisk og andet godt.
 • Den Kgl. Afstøbningssamling, hvor ungerne kan lave ting i gips.
 • DR-byen hvor det er lettere at komme til end man tror, når man hører, der er 10.000 mennesker på en aften.
 • Sømods Bolcher, hvor der er totalt 50′er-stemning i gården med musik, rødternede duge på bordene, og så plejer der at være bueskydning for ungerne.
 • Blot at gå rundt i gaderne hånd og hånd og se en levende by fyldt med børn, der ellers plejer at ligge hjemme og putte eller sidde og se Vild med Dans. Det giver en ret særlig fællesskabsfølelse med alle de mennesker.

Børn i Byen har skrevet en fin guide med mange flere tips, som du finder lige her.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.