KROP

Tidligere i dag genlæste jeg en artikel, jeg havde liggende. Om hvor vigtigt det er, at børn får lov til at bruge deres krop. –  At vi voksne skaber så mange muligheder, som vi kan, for kropslig kontakt og kropslig udfoldelse.

Børnene bliver både glade og klogere af det.

Mens vi spiste aftensmad, sagde Mikkel, at han var træt i hovedet. Han havde holdt en workshop hele dagen. Jeg kom til at tænke på artiklen, og at det ville være så fint, i fællesskab at komme ‘ned i kroppen’.

Derfor har vi nu ligget alle fire og kløet hinanden på ryggen. Og givet ‘muse-massage’. Jeg har opfundet en ret så sød lille historie, om en mus, der tror, den skal være alt muligt andet end sig selv. Og mens historien bliver fortalt, bevæger hænderne sig over en andens ryg, så bevægelserne matcher ordene.

Det var SÅ hyggeligt. Og resten af aftenen er gået som en leg. For glade, afslappede kroppe vil fx gerne samarbejde om at gå i bad og børste tænder.

Jeg tror, du får historien i morgen. Så I måske også kan lave musemassage hjemme hos jer – eller noget andet rart, der skaber glæde i små og store kroppe.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.