KROP OG FØLELSE

Jeg har en veninde, som ved en hel masse om børn. Og som er rigtig klog og sød. Forleden sagde hun noget, jeg virkeligt bed mærke i:

Vi bebrejder ikke små børn, at de ikke kan gå, og at de ofte falder og slår sig, når de prøver. De har endnu ikke lært at beherske deres krop, og det accepterer vi.

Når de bliver større og har fået nogenlunde styr på kroppen, er det følelserne, der står for tur. Børnene bevæger sig ud på nyt og dybt vand. Ofte kan de slet ikke bunde og de overmandes af det enorme følelseshav. Som er indeni dem. Og som de langsomt skal lære at kende.

Det kunne være fantastisk, hvis vi voksne generelt kunne møde børnene med tålmodighed og forståelse, når de ikke kan styre deres følelser, og teer sig voldsomt og hysterisk. Ligesom vi gør, når de ikke kan styre deres krop. For spørgsmålet er, hvad der er sværest.

(Min veninde, der tænkte de gode tanker, hedder Charlotte Brønsted. Hun er med i en utrolig visionær og spændende konsulentgruppe – Soulvision. Du kan læse om, hvad hun brænder for her.

- Jeg kan anbefale hende på det varmeste, hvis du har personlige udfordringer, du vil have superkonstruktiv hjælp til at løse.)

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.