KNUDER OG KONFLIKTER

For nyligt mødte jeg en dame, der lige var begyndt at sidde i kørestol, og som havde en lille hund. Når hjemmesygeplejerskerne kommer, kan damen vælge mellem at få luftet sin hund eller få varmet noget mad, da der ikke er tid til begge dele. Derfor hjælper vi nu med at lufte den lille Chanel, når vi kan, og det er alt sammen rigtigt fint.

Nå, men da jeg forleden hentede Chanel sammen med Manna for at gå tur, blev de to hunde helt vilde af glæde og legesyge. Damen og jeg havde mange ting at snakke om, og imens prøvede jeg at håndtere de to hunde og deres lange snore. Det var rent kaos, og da vi havde talt sammen i 10 min., var snorene viklede om så mange hunde- og menneskeben, at det var rent kluddermor.

Sådan er det nogen gange også, når man er sammen med børn. Hvis der er nogle stykker ad gangen, kan meget meget hurtigt blive det rene kluddermor, og løsningen er ikke at vikle tråde ud, ligesom løsningen ift. hundene heller ikke var at vikle hundesnore ud. For jeg opdagede hurtigt, at det var skruen uden ende.

Det viste sig, at den bedste løsning ud af kludderiet, var at vise vejen ud af det. “Så venner – nu går vi den vej.” Først da jeg gik afsted med hundene, og de kunne få andet at tænke på end at møve rundt og vikle sig ind i hinanden, blev snorene lige, og hundene helt tilfredse.

I forhold til vores børn er der selvfølgelig nogle ting, vi er nødt til at tage hånd om og bruge tid på at løse, når der er knuder og fnidder. Men for det meste er det bedst at tage kaptajnkasketten på og vise en vej ud af konflikterne ved simpelthen at fokusere på noget andet. At aflede er ikke at stikke hovedet i busken som en struds, men at erkende, at knuder ofte bare bliver strammere, når vi begynder at hive for meget i snorene.

Hvis der så er brug for det, kan man se på konflikterne senere, når der er kommet ro på, og det hele er kommet lidt på afstand.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.