KIGGE DYBT I HINANDENS ØJNE

Som jeg skrev, så har denne uge helt ærligt været alt for presset. Jeg spurgte i det sidste indlæg, hvornår det lige var, at der var tid til at spise aftensmad. Og man kan også spørge om, hvornår det lige er, at der fx er tid til at se hinanden som forældre? Altså have den rolige stund, hvor man rent faktisk kan mærke hinanden og glædes over, at man har valgt at leve sammen. Fordi man elsker hinanden.

Det har Mikkel og jeg svært ved at huske på, når alt går op i logistik og praktik. Det ville være så godt, hvis vi i pressede situationer kunne være perfekte samarbejdspartnere, der ved fælles hjælp fik det hele til at glide. Måske vil det lykkes engang, fordi vi er så utroligt forskellige, at vores styrker burde supplere hinanden.

Men for det meste er det ikke styrkerne, men vores karakterproblemer, der entrer på den stressede scene, og vi går fejl af hinanden, går glip af hinanden, og bliver irritirede på hinanden. Og det er hverken velfortjent eller særlig smart. For det gør alting meget sværere, og i stedet for at løfte hinanden og hjælpe med at den anden bliver den bedste version af sig selv, kalder ens irritation de mest trælse sider frem i den anden.

Så derfor aftalte vi i går, at vi sammen må sørge for, at en hektisk uge ikke skal slå os ud af kurs. Og når der bliver en stille stund – jeg tror faktisk, det bliver her til morgen – vil vi kigge hinanden dybt i øjnene og fortælle noget af det, den anden gør og er, som får os til at leve sammen og elske hinanden. Jeg glæder mig. Og jeg ved, at det er vigtigt, ikke bare for os to, men i høj grad også for pigerne. For de behøver en kærlig atmosfære.


Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Skrevet d. 30. oktober 2011 kl. 16:24 | Permalink

  Når jeg læser dit kloge indlæg tænker jeg lige: husk også dig selv, ikke? Mødre har som regel et vågent øje på både hvad partner og især børn har “brug for”.

  De meget pressede uger kan særligt i børnefamilier blive pressede, fordi vi af og til mister af syne, hvad der virkelig er vigtigt og væsentligt.
  Vi (jeg taler altså også om mig selv her), halser rundt for at nå det hele, men gør det os gladere? Faktisk ikke. Tænk hvis vi – eller vores børn – går glip af noget…..

  Uanset hvor jeg kigger hen, har børnefamilier brug for mere ro og fred. Men det kræver altså, at vi vælger nogle af de mange tilbud fra.
  Øvelse gør mester er jeg sikker på.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.