KENDER DU HEKSEDRIK?

Jeg sidder i stearinlysets skær i stilhed – kun afbrudt af en mystisk mumlen indimellem. Det er Hannah, der er inde i et eller andet fantastisk univers. Hun er troldmand, og hun tryller en magisk eliksir frem. Ingredienserne er vist bl.a. mel, cacao, grønne teblade, flydende honning, havregryn og kaffe.

De har gjort det så tit pigerne – lavet heksedrikke. Og jeg er begyndt at se igennem fingre med al rodet, der også bliver tryllet frem undervejs. For de er bare så vilde med det – tænk også at være magiker for en stund. Og indimellem har de mærkeligt brune klumpede eliksirer faktisk en tålelig smag – og heksene er pavestolte. (Og de er jo blevet så store nu, at de selv kan rydde op bagefter.)

Hannah kom her til morgen i tanke om heksedrikbrygningen, da hun så et glas på køkkenbordet. Vanillestangen til ris á l’amanden lå i et tyndt reagensglasagtigt og var ikke blevet smidt i glascontaineren. Hendes klare børneøjne kunne straks se den magi, der gemte sig i det tynde glas.

Så hermed en opfordring til at lade børnene folde deres mystisk idéer ud – det er virkelig kreativitet på et højt plan.

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

3 kommentarer

 1. Louises far
  Skrevet d. 28. december 2010 kl. 12:28 | Permalink

  Som barn blandede jeg også nogle gange “heksedrik”, men det var bare ikke “heksedrik”, men vist blot en kreativ lyst (jeg aner faktisk ikke, hvorfor jeg gjorde det). Desværre smagte det altid ad h….. til! Måske er hunkønnet genetisk bedre udrustet til at lave noget, der kan bruges???
  Desuden legede min bror og jeg nogen gange med tændvæske altså med ild, indtil der uheldigvis gik ild i mit hår. Derefter stoppede denne “leg” (vi havde åbenbart en smule fornuft under det forbrændte hår). Er hankønnet genetisk bestemt til at skabe ild???

  Knus/Stig

 2. Skrevet d. 28. december 2010 kl. 16:05 | Permalink

  Heksedrik, sikke en god ide, jeg er sikker på, at jeg som barn ville ha’ nydt det ligeså meget som dine piger, det må jeg huske når min datter bliver større :)

 3. Skrevet d. 1. januar 2011 kl. 22:01 | Permalink

  Nøj hvor har jeg og min barndomsveninde også lavet meget sært i et køkken! Og hvor havde vi altid en dejlig fest med det! :)

  Tak for reminderen!

  Kh Sanna

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.