KENDER DU DE DER MORGENER?

“Jeg har ondt i maven.

På det sidste har det næsten været så sikkert som Amen i kirken, at når jeg stresser, så gør Hannahs mave ondt. Meget effektivt barometer egentlig. Men også ret synd for pigebarnet må man sige.

Og en stærk påmindelse til moren om at gøre det, jeg nogle gange glemmer. Som i morges.

Vi havde egentlig god tid. Og da jeg fandt ud af, at det var øse-pøse-vejr, fik vi endnu bedre tid, fordi vi så kunne køre i Kurt. (Ja, det hedder vores meget lille bil altså.) Faktisk så god tid, at pigerne gik i gang med deres krea-projekter, sådan noget med fx sirlige streger på grundigt udklippede navneskilte, særligt udvalgte klistermærker til deres mobiler osv.

Jeg fór selvoptaget rundt med mascaraen i den ene hånd, tasker der skulle pakkes i den anden, og en kørselsvejledning, der skulle printes ud, fordi jeg skulle ud at køre langt (og havde glemt, at vi faktisk har fået en GPS af nogle venner) – så jeg tænkte ikke over, at det var et kikset tidspunkt for mine børn at gå ind i større fordybelsesprojekter, fordi vi jo alt andet lige skulle afsted ret snart.

Ret snart blev pludselig, men den sirlige streg skulle lige afsluttes, klistermærket skulle lige sidde ordentlig fast og … “Hannah. Det er NU, vi skal køre. Altså. Har du ikke pakket nogen drikkedunk. Du sagde jo, I skulle på tur. Og det er sikkert rigtigt koldt, se at finde en ekstra trøje.” Min telefonsvarer var i gang. “Tag det nu roligt mor. Nej, den drikkedunk er utæt. Jeg finder en anden.” “Den er aldeles ikke utæt, se nu bare at få den pakket ned, så vi kan komme afsted.” “Vandet løber ud, fordi den er så svær at lukke. Det er jo heller ikke så slemt, hvis vi kommer et øjeblik for sent.” “Så tag da den her dunk i stedet. Vi kan ikke tillade os at komme for sent. Ihh altså, hvorfor er I ikke klar, når vi skal gå. Kom så.

Rebekka: “Kan I ikke lade være med at være så sure. Det går altså også udover mig.” Hannah: “Jeg har ondt i maven.”

Det tror jeg gerne elskede barn. Og ansvaret er ene og alene mit: For hvis jeg havde været nærværende, havde I fået at vide, at det ikke var tid til kreative armbevægelser nu. Og du, Hannah, havde selv skulle selv styre dit drikkedunks- og trøjeshow. Og du har ret, det ville nok gå at komme et øjeblik for sent, og jeg løj, for i virkeligheden tænkte jeg på den liste af aftaler, jeg havde, efter I var kommet i skole, som krævede en plan, der var ved at skride. Næste gang vi skal skynde os meget, vil jeg gøre mit bedste for at huske, at:

Sætte mig på hug foran jer. Se jer ind i øjnene. Sige, at det er vigtigt for mig, at vi kommer afsted hurtigst muligt. Spørge jer, om I præcist ved, hvad I skal gøre, eller om der er noget, I behøver hjælp til.

Jeg ved, det vil gå hurtigere på den måde, jeg ved, at ingen vil få ondt i maven, jeg ved, jeg vil slippe for dårlig samvittighed. Og jeg ved, at jeg heldigvis har tilgivet mig selv for det pokkers stresseri. – Fordi jeg bare er et menneske, og fordi det ellers bare bliver sværere at gøre det bedre næste gang.


Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret og tagget , , . tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

27 kommentarer

 1. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 09:48 | Permalink

  good quality post thanks

 2. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 11:51 | Permalink

  What are the fitness parameters for cricketers to qualify in the fitness tests?

 3. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 15:19 | Permalink

  good quality post thanks

 4. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 16:16 | Permalink

  thanks good post

 5. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 16:18 | Permalink

  Hey, i’ve been reading this weblog for a while and have a question, maybe you can help… it’s how do i add your feed to my rss reader as i want to follow you. Cheers.

 6. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 16:42 | Permalink

  Great! Thanks for post

 7. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 16:51 | Permalink

  Me and my buddy were arguing about an issue related to this! Now I know that I was right. lol! Thanks a lot for the information you article.

 8. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 21:21 | Permalink

  Very pleased to find this site. Thanks for taking the time to share this.

 9. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 00:06 | Permalink

  thanks good post

 10. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 03:04 | Permalink

  I like this neat page! Check that helpful infos about Property in egypt and Egypt property Thanks!

 11. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 17:39 | Permalink
 12. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 19:43 | Permalink

  How are You? I simply adore eating vegetables especially patatos , Bye bye!

 13. Skrevet d. 14. november 2010 kl. 13:46 | Permalink

  Great! Thanks for post

 14. Skrevet d. 14. november 2010 kl. 19:14 | Permalink

  Hi, i must say fantastic site you have, i stumbled across it in Yahoo. Does you get much traffic? Check my website turk ko.

 15. Skrevet d. 14. november 2010 kl. 20:45 | Permalink

  Good article! I am only starting in advertising and wanting to learn to do it well – resources like this article are exceptionally useful. As our organization is based in america, it’s all a little bit new to us.

 16. Skrevet d. 16. november 2010 kl. 22:47 | Permalink

  Your RSS feed doesn’t work in my browser (google chrome) how can I fix it?

 17. Skrevet d. 17. november 2010 kl. 09:35 | Permalink

  Bathrooms are not just for utility purposes in today’s lifestyle. This is the place you can set your mood for the day ahead or comfort and relax you at the day’s end. Depending on your decorating style this room can be sleek, polished, sophisticated or sparkle like a diamond.

 18. Skrevet d. 18. november 2010 kl. 12:16 | Permalink

  I enjoy what you have prepared in this article. I enjoy the piece in which you point out you are doing this to help provide back but I would likely guess by most of the remarks that this is certainly working for you as well.

 19. Skrevet d. 18. november 2010 kl. 22:05 | Permalink

  How are You, please see my websites if You are interested in quilt jobs at home or maybe jewelri assembli jobe in home and jobs in car assembly. Thanks

 20. Skrevet d. 19. november 2010 kl. 16:54 | Permalink

  Hello, please visit this websites if You are interested in work at home job assembly or maybe assemble business or assembly jobs in home occupation. Bye

 21. Skrevet d. 20. november 2010 kl. 20:11 | Permalink

  Your RSS feed doesn’t work in my browser (google chrome) how can I fix it?

 22. Skrevet d. 21. november 2010 kl. 21:50 | Permalink

  very good \o/

 23. Skrevet d. 22. november 2010 kl. 00:41 | Permalink

  This is really a extremely beneficial read for me, Have to admit you might be 1 in the most effective bloggers I ever saw.Thanks for posting this informative article.

 24. Skrevet d. 22. november 2010 kl. 22:07 | Permalink

  You like fitness? You do not have to go to the gym anymore try Ab tronic x2!

 25. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 00:40 | Permalink

  Great! Thanks for post

 26. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 10:57 | Permalink

  This is really a extremely beneficial read for me, Have to admit you might be 1 in the most effective bloggers I ever saw.Thanks for posting this informative article.

 27. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 21:19 | Permalink
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.