KENDER DU BANAN- & GULERODSSALAT?

Egentligt så giver dette indlæg inspiration til, hvordan vi undgår at få curlingbørn!
På store hvededag i torsdags fik Rebekka lov til at blive hjemme fra skole. Måske lidt snottet, men helt sikkert hygge- og nærhedstrængende. På et tidspunkt åbner hun køleskabet for at tage en gulerod, og jeg spørger, om hun ikke også vil tage en til mig. – 1 fjer blev ikke til 5 høns, men 1 gulerod blev til 2 festmåltider. Se bare…


Jeg måtte ikke nærme mig køkkenet, og som en anden Babette brugte hun 100 år på forberedelserne. På tallerknerne står der navneskilte, og papiret mellem tallerknerne en fin tegning, som vi skulle nyde at kigge på, mens vi spiste! (Den havde hun tidligere på dagen tegnet af fra Bambi-filmen ved at sætte filmen på pause – i øvrigt en genial Rebekka-opfundet aktivitet, der kan bruges laang tid på.) Se også lige den, siger den stolte mor:

Min pointe med at fortælle alt dette handler om det overskud, Rebekka havde resten af dagen – hun var bare ikke til at stikke igennem. Hun havde gjort sig umage med noget, der virkelig lykkedes, og hun havde set en glad og taknemmelig mor.
Alle mennesker vil gøre nytte, gøre gavn, føle sig værdifulde og betydningsfulde. Når som helst det er muligt, så giv plads til stunder, hvor børnene og teenagerne kan berige omverden med lige netop det, de formår – om det er deres tegning, der bliver hængt op på ærespladsen, hjælp til at finde sutskoene, vanding af tørstige blomster, indkøb af æggene til pandekagerne, lapning af cylen eller mulighed for at række saltet til den, der beder om det – whatever, bare lad dem bidrage. – Og nyd at se dem gro og blomstre imens.

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.