KÆRESTE-TUR

Jeg var væk i sidste uge, fordi Mikkel og jeg var på kæreste-tur. Han har haft et absurd travlt efterår og vinter, og jeg været MH. – Mor med kæmpestort M og husmor med kæmpestort H.

I julegave havde jeg givet Mikkel et døgns kæreste-tur til Hotel Skansen i Sverige umiddelbart efter hans store arbejdsprojekt ville være veloverstået. Og det blev det så i sidste uge.

Og det var godt tænkt af mig med den julegave. Og at vi skulle afsted lige efter Mikkels knokleri var slut. Det var virkelig virkelig tiltrængt at have tid og ro sammen. V-I-R-K-E-L-I-G. Og jeg tror, det var nødvendigt, at vi netop fik den tid og den ro til at finde hinanden, inden vi skulle finde hverdagen sammen igen. Hvis bare vi pludselig var sammen meget mere og skulle få de tusindvis af praktiske ting, som en hverdag består af til at gå op, så tror jeg ikke det ville ske i en kærlig atmosfære, men præcist det modsatte.

Så jeg stemmer for kæreste-ture. Faktisk var det den første af sin slags, som Mikkel og jeg har været på i vores 12 ½ år gamle ægteskab. (Kobberbryllupsklokkerne ringer den 14. februar). Jo jo – vi har været i biografen, ude at spise, på museum, ude at gå tur og andre af den slags rare ting. Men vi har aldrig foræret os selv en eller flere overnatninger sammen – bare os to. Men det er hermed indført som fast tradition en eller flere gange årligt. Gosh det gør godt. Så godt.

For vi opdagede, at vi slet ikke var irriterede på hinanden. Men kunne snakke sammen i timevis. Og det var rart at opleve, at når man skrællede alle de lag af tøjvask, logistik, hundeluftning, lektiehjælp, opvask, støvsugning, kø på motorvejen, oprydning, skolens intra-net og madlavning væk for en stund, så var der faktisk to mennesker tilbage, der elskede hinanden højt.

Det er dagens tip. (Foruden at løfte hinanden ind i himlen ved at tage på kæreste-tur). Dagens tip er indimellem at huske at se den, man lever sammen, som det menneske virkeligt er. Som det menneske man engang valgte at leve sammen med, fordi man slet ikke kunne lade være. Dels skylder man hinanden det, og dels bliver hverdagens mange gøremål så lettere at få løst sammen. Fordi voksne også bliver de bedste versioner af sig selv, når de bliver set på af kærlige, milde øjne. Når de bliver holdt af.

P.S: Jeg kom med utallige bakker op til Mikkel, når han sad til ud på natten og arbejdede, og startede igen tidligt tidligt om morgen. Her er den sidste morgenmadsbakke, han fik serveret. – Den sidste i ret lang tid!

Den brune mad er honning og 'mandel-mus'. Det smager så godt.

Og her er nogle billeder fra det svenske spa-hotel. Indenfor og ude fra havet, hvor der ligger dette fine hus med en udendørs pool med 40 grader varmt vand. Så dejligt. Og så varmt, at jeg fik mod til at vinterbade for første gang.

Og der var koldt – se selv den is, vi så på vores gåtur forbi en lille elv.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Rikke R
  Skrevet d. 6. februar 2012 kl. 21:56 | Permalink

  Vi har heldigvis været velsignet med en masse bryllupper i vennekredsen indenfor de sidste 3 år, som har passet perfekt med vores søn, der er 3½ år, så der har vi haft mulighed for at være sammen og overnatte ude uden ham, og det gør godt for os:-)

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.