JULESTEMNING

I dag starter Juleferien for mange. I hvert fald for rigtig mange skolebørn. Som optakt til mange dage med familien, vil jeg sætte mig selv i et rart humør. Jeg tror på, at vi langt henad vejen selv bestemmer, hvordan vi har det. Forskning viser, at fx taknemmelighed øger vores glæde ved livet. Så når jeg er i færd med at komme i dårligt humør, og jeg husker det, så minder jeg mig selv om 3 ting lige nu og her, jeg faktisk er dybt taknemmelig for.  Og vupti – ja, virkeligt sådan bare vupti – glider tordenskyen bort og afløses af en mildere cumulussky.

Derfor vil jeg altså nu minde mig selv om nogle af de fine stunder, jeg har haft her i december, og som kameraet på min mobil har foreviget (fordi vores kamera er i stykker. Håber du kan leve med billedkvaliteten, eller mangel på samme.) Bare billederne også vil glæde dig. Og måske skabe den der julestemning, der er ret særlig, når man mærker den. Som gør en salig og fyldt med en speciel glæde.

Nå, nu starter julepotpourriet:


Det starter med en lille pige og en STOR Grundtvigskirke. Pigen er optaget af sin slikpose, som hun netop har fundet til en skattejagt.Så var der julebyturen med min kære mor. Se lige Nyhavn. Der er da så fint, at man kan blive helt ør.Og storcentre er heller ikke altid at kimse ad. Illum gør da sit til at bidrage til julestemningen, hvis man er til glitter og lys. (Det er jeg, indrømmet.)Og vi fortsætter med de storslåede storcentre (!) Frb.centret bød en tilfældig hverdag på den smukkeste korsang, og Rebekka og jeg blev så glade, da vi stod oppe på 2. sal og kiggede ned - både pga. korets julesange, men også pga. de oprigtigt glade smil, der bredte sig i alle menneskers øjne og på deres læber.Begejstringen for storcentrene vil slet ingen ende tage! En anden dag i Frb.centret mødte pigerne Julemanden, og selvom de ikke tror på ham (men dog på nisser, ligesom deres mor), synes de ham her så virkelig livagtig ud. Og han var også rar.Når vi er nået ca. halvvejs henimod Jul, har jeg fødselsdag. Og siden Hannah fyldte 2 år og bedyrede, at hun drømte om lagkagen fra morgenstunden af, har det været fast tradition herhjemme. Og ihh, hvor man bliver glad hvert eneste år - af lagkage, lys og gaver.
Kan du klare mere hyggeri? Det fortsætter lidt endnu med et enkelt billede…


For så var der den søndag aften i december, hvor 4 snemænd blev tryllet frem af pigerne og deres venner. Kan du forresten huske filmen om Snemanden, fra dengang du var barn, ventede på Juleaften og så 'Mens vi venter'. Nå, men her kan du se en snemand og hans ven, en dreng, på den mest vidunderlige flyvetur ledsaget af en eventyrlig smuk sang.


Bare tryk på dette link.

Jeg fortsætter mit julepotpourri i morgen med de sidste decemberbilleder. Fortæl hellere end gerne om nogle af dine fine decemberstunder, så vi i fællesskab kan skabe noget julestemningen indeni – både for vores egen og for børnenes skyld.

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret og tagget . tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

2 kommentarer

 1. Louises far
  Skrevet d. 21. december 2010 kl. 11:08 | Permalink

  Kære Louise,

  Tak, fordi du deler dine billeder og tanker med os og skaber julestemning og glæde.

  Knus fra
  Stig

 2. Katja
  Skrevet d. 21. december 2010 kl. 11:58 | Permalink

  … mine timer skulle nu være forbi… men min dedikerede didaktik/pædagogik underviser er ikke til at stoppe :) Og derefter: 15 minutters forsinket juleferie, ha ha. Tillod mig at gøre brug af 2 min i timen for at komme i 100% julestemning, og den indtraf med de skønne billeder – tak for dem, Louise. Nyhavnsbilledet er vidunderligt. Solen stråler nu over det fantastiske, hvide frostede landskab, smukt. “Det kimer nu til julefest…” – GLÆDELIG JUL TIL ALLE, der måtte kigge forbi kommentarerne :o )>

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.