JULESTEMNING FORTSAT

Mikkel og pigerne er gået i svømmehallen. Hvor dejligt med en stille stund alene.

Lad mig fortsætte, hvor jeg slap i går – med et ønske om at sprede en glæde i mig selv og i dig, kære læser, så vi er klar til at smile oprigtigt glade, når vi i overmorgen rører i rødkålen, tænder for Disney’s Juleshow, trisser rundt om træet og rækker gaverne til hinanden.

F0r vores børn elsker glæde. Det er rart for alle at være i en glad atmosfære. Og børnene opdager med det samme, hvis smilet er påtaget og falsk. Selvom de måske ikke siger noget om det.

Så derfor kommer der et par billeder til fra min december, der minder dig og mig om, at livet slet ikke er så tosset. Heller ikke nu i december, hvor der på en måde på samme tid er allermest lys og allermest mørke.

Vi var på juletur i Malmö med mine kære svigerforældre. Men der var ikke meget jul over svenskerne, lige dér i hvert fald. Tænk, vi så kun to væsener, der mindede os om julen. En nisse, der lå i vinduet i en brillebutik og snorkede, og en julemand i et stormagasin som var klædt i sort- og hvidternet tøj! Nå, men så dukkede Rebekka pludselig op og var på tilbud i en tjecket sportsbutik. Gosh, hvor jeg elsker børns mærkelige påhit:


REA betyder vist nok TILBUD på svensk


Flere børne-påhit, der varmer i en kold tid. Forleden var pigerne og jeg ude at smage på varm kakao på forskellige caféer. Jeg skriver nemlig for Børn i Byen og skal lave en Top 5 over gode varme kakao’er. Vi var på ved ned mod Nørreport, og Rebekka skrev en vigtig sms til en veninde – noget med en julegave. Hannah synes, det var træls at gå så langsomt pga. Rebekkas koncentrerede sms’eri, så da vi nåede hertil:

Da vi nåede hertil – ved Vor Frue Kirke – fortalte Hannah, at hun altså lige ville løbe en omgang rundt om kirken, for så kunne Rebekka stå stille og få skrevet den sms færdig imens. Gad jeg at tælle hvor lang tid, det tog. Og væk var hun.


Efter 45 sek. kom hun tilbage. (I venstre side af billedet.)


Og så har jeg her foreviget en af mine december-svagheder – fine julegaver. Jeg eelsker simpelthen at pakke gaver ind og synes selv, at pigernes 4. søndag i advenstgaver blev så fine. et stk. ørevarmere, honninghjerter, julekugler og et spil kort gemmer der sig bag al det skønne papir og sløjferne.De to sidste billeder er fra i går. Pigerne og jeg handlede ind, og det var faktisk en sand fornøjelse. Dine børn skal ikke være særligt gamle, før du kan bruge tippet her. Pigerne fik hver deres lille vogn, og så fik de særligt ansvar for at finde et par varer. De fór glade afsted, jeg kunne koncentrere mig om de andre varer i fred og ro, og da vi nåede til kassen, kunne jeg søreme stå og fotografere, mens de selvfølgeligt sørgede for alle varerne. Husk, børn vil gerne bidrage. Alle mennesker vil gøre nytte.

Til sidst ser du Rebekka lege Luciabrud. Det evigt opfindsomme barn brugte nettet, der havde været viklet rundt om juletræet, som slør og teksten til sangen bandt hun fast i et tørklæde rundt om maven, og så spankulerede hun ellers højtideligt rundt i stuen og sang Lucia-sangen.

Jeg vil lade det sidste blogindlæg inden Juleaften slutte med ordene fra den søde sang:

Skænk os af lykkens væld, lige til livets kvæld…

RIGTIG GLÆDELIG JUL.


Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret og tagget . tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Louises far
  Skrevet d. 23. december 2010 kl. 10:36 | Permalink

  Kæreste Louise,

  Hvor er jeg bare glad for og taknemmelig over, at du valgte at blive mit barn.
  Vi ses i morgen.

  Stig

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.