JULEMINDER

Det er tidlig morgen. Manna og jeg er de eneste vågne, og vi sidder sammen i sofaen i juletræslysenes skær. For det står her stadig, det fine træ. Helt uden pynt, men med stadig med lys på. Al julepynten er blevet fjernet for nogle dage siden, men jeg har ikke kunnet sige farvel til det kære træ og dets skønne lys. “Mikkel – der er noget med Helligtrekonger d. 6. januar…” Nu får vi se, om træet bliver her så længe.

Sådan en stille morgenstund her kan godt få en til at mindes den nyligt overståede jul. Her er nogle af mine de bedste minder:

 • Da Mikkel et par dage før jul fandt en dåse med de hjemmebagte småkager, han havde bagt 1. søndag i advent. Som vi troede, alle var blevet spist.
 • Da vi d. 23. om aftenen alle 4 gik ud i mørket for at lure ind ad folks vinduer for at se deres juletræer.
 • Da min svigerfar Juleaften ved middagen spontant med glæde i stemmen sagde “Livet er en gave. Ej, men det er det virkelig.”
 • Rebekkas helt utroligt store glæde, da hun fik billetter til en Christoffer-koncert til foråret.
 • Da vi 1. juledag stod 35 meter over havet og bare kunne se uendelig horisont og hav, hav, hav på Gilbjerg Hoved.
 • Da mine forældre, som vi holdt jul med 2. juledag, pakkede deres gave ud fra os. En bog med billeder fra deres liv som mormor og morfar. Åh, hvor blev de bare glade.

Jeg er sikker på, I alle har haft særligt fine stunder som disse den forgangne uges tid. De er rare at tænke på.

Jeg ønsker jer alle et dejligt nytår og et berigende og lyst nyt år.

PS: Et par billeder fra Gilbjerg ved Gilleleje.


Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.