JUL MED ZEN

Her ser du de to elskelige kvinder Anna Skyggebjerg ogLiselotte Vejborg. I søndags var jeg nemlig til tesalon hos dem! Og hvilken fryd for alle sanser, for hoved og for hjerte.

Det handlede om, hvordan vi kan skabe en zenfyldt jul. En jul med det, vi alle drømmer om – nærvær, fordybelse, ro, glæde og gavmildhed. Og det kan vi. Men det kræver, at vi mærker efter, hvad der rent faktisk betyder noget for os. For så kan vi gå efter det og lettere foretage nødvendige – og modige fravalg – og fx ikke sige ja tak til alle pebernødsarrangementer i vuggestue, børnehave, fritidshjem og klub eller juhuhh til at have besøg af familien fra Bornholm helt fra d. 23 – d. 30. december.

De damer mindede mig om, at der ikke findes én rigtig jul, som mange af damebladene ellers bilder mig ind. Vi kan skabe den jul, vi glædes over med de værdier, der er meningsfulde for os. Og give den videre til vores børn med glæde. ”Sådan gør vi herhjemme, og det bliver kanon.”

Jeg glæder mig til at bruge en af deres idéer – at spørge Hannah og Rebekka hvad en hyggelig og god jul og julemåned egentlig er for dem. De har forresten sagt en ting, som gør, at noget må blive anderledes i år.

De plejer at få adventskalender, men Rebekka har fablet om en julesok i lang tid. Med gaver hver dag. Forleden aften da vi gik tur i mørket med Manna og kiggede på folks lys i træerne, sagde de begge. ”Mor, den der julesok. Der kunne bare ligge en enkelt pebernød i. Eller en lap papir med en lille gåde – ‘hvor er det, der er vådt og koldt?’ – og så kunne I have lagt en småkage ved vasken.

Tror du lige, det er til at stå for, eller ser man mon mig en af de nærmeste dage på jagt efter et par julesokker?

P.S.: Snart kan du glæde dig til, at Anna vil gæsteblogge her på holdaf.dk og give dig sine bedste tips til en lykkeligere hverdag i familien.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.