MIN DRØM ER GÅET I OPFYLDELSE

Hvis du er fast læser her på Hold Af-bloggen, kan du måske huske, at jeg for laang tid siden skrev noget om en ph.d. Om et projekt, jeg drømte om at realisere, som skulle udvikle metoder til læreruddannelsen. Metoder der kunne styrke læreres evne til at skabe gode relationer til eleverne.

Rigtig mange lærere er i stand til det, men lige nu er det overladt til tilfældighederne, hvor vidt eleverne får en lærer, der kan gøre dem glade og trygge – eller det modsatte. For at lære en hel masse om lærer-elev-relationer er ikke en integreret del af læreruddannelsen.

Men det vil det blive. For i går fik jeg godkendt mit ph.d.-projekt. Så fra september og 3 år frem vil jeg intereviewe og observere en lang række lærere for at finde ud af, hvad det er, der sker, når samværet med eleverne bliver en fornøjelse eller når der sker det modsatte. Og finde ud af, hvad der skal til, for at få det til at lykkes – dvs. metoder til fx at nedbringe stress og irritation, inden læreren træder ind i lokalet.

Det vil ske i et samarbejde med Københavns Universitet og læreruddannelsen på Frederiksberg – det der hedder Professionshøjskolen Metropol. Og det er fedt, for det betyder, at metoderne løbende kan blive afprøvet direkte på læreruddannelsen.

Jeg er ør af glæde og utroligt taknemmelig for, at projektet nu bliver sat i søen.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

10 kommentarer

 1. Skolou
  Skrevet d. 27. juni 2011 kl. 10:44 | Permalink

  Tillykke med det :)

  Det er dejligt at læse med på din blog, du her virkelig en skøn indgangsvinkel til livet.
  Jeg har selv læst på Frederiksberg Seminarium (men blev dog ikke færdig, da jeg efter min barsel fandt ud af, at jeg ikke skulle være lærer), men det er bare SÅ vigtigt at undersøge, hvorfor der er nogen og noget der lykkes – og noget der ikke gør, i samspillet mellem lærere og elever.
  Held & lykke!

 2. Anne
  Skrevet d. 27. juni 2011 kl. 11:44 | Permalink

  Stort tillykke! Hvor er det dejligt for dig – og hvor er det dejligt for alle de lærere og elever, der i dagligdagen kommer til at nyde godt af din forskning. Jeg kan kun håbe, at min datters fremtidige lærere får konklusionerne og anbefalingerne som pligtlæsning, og at det hele vil være med til at løfte den danske folkeskole!

 3. Skrevet d. 27. juni 2011 kl. 11:51 | Permalink

  Åh tilykke Louise! Hvor er det vidunderligt for dig og for alle de børn (og deres lærere), det vil gavne! :-)

 4. Skrevet d. 27. juni 2011 kl. 12:51 | Permalink

  Hold nu kæft, det er gode nyheder. Og et stort tillykke til dig, Louise.

  Og tillykke til alle de børn, der fremover forhåbentlig får en undervisning, der inspirerer til daglig glæde. So good news!!!

  Og jeg ved jo fra “min egen” Louise, at det virker. Husk at tage fat i hende, hvis hun på nogen som helst måde kan være til hjælp!!!

 5. Skrevet d. 27. juni 2011 kl. 18:37 | Permalink

  Du har den bedste blog i verden, jeg er simpelthen så glad for at du skriver! Så at du nu får mulighed for at udforske din indgang til tilværelse, og børn, så bliver jeg vildt glad og det giver mig et håb forude for vores uddannelsessystem. Fantastisk at findes mennesker som dig. TAK for dig!

 6. Lotte
  Skrevet d. 27. juni 2011 kl. 22:17 | Permalink

  Kære Louise.

  Jeg læser ofte din mail med stor fornøjelse og respekt for din tilgang. Jeg skriver dog ikke kommentarer men i dag må jeg ønske dig tillykke – hvor er det glædeligt, når drømme går i opfyldelse :-)
  Tak for din indsigt og redskaber til at håndtere små og store udfordringer i hverdagslivet med børn.
  De bedste ønsker!

 7. Skrevet d. 28. juni 2011 kl. 11:48 | Permalink

  KÆMPE TILLYKKE. Og held og lykke med projektet! Kh Louise

 8. Clarke
  Skrevet d. 28. juni 2011 kl. 12:56 | Permalink

  Sig endelig til hvis du skal bruge nogen at observerer på. Jeg stiller mig gerne til rådighed.
  Hilsen læreren med kun et halvt år på bagen

 9. Skrevet d. 28. juni 2011 kl. 22:24 | Permalink

  Tusind tak for alle jeres søde kommentarer. Uhh, hvor er jeg glad for dem.

  Kærlige tanker fra Louise.

  Kære Clarke – skriv meget gerne til mig om, hvor du arbejder, hvilke klasser du har og lidt om din tilgang til børnene. Jeg har allerede lavet aftale med nogle forskellige skoler, men det kan godt være, at der bliver plads til flere. Glæder mig til at høre fra dig.

 10. Skrevet d. 28. juni 2011 kl. 22:29 | Permalink

  Kære Louise,
  Stort til lykke! Til dig og til alle de mennesker, som din forskning kommer til at gøre en forskel for.
  Kærligst,
  Anna

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.