INTET OM BØRN, MEN OM EN GAMMEL DAME I USA

Jeg håber, I alle har det godt og nyder sommeren.

Jeg er i Rochester i staten New York til en konference om en meget spændende teori, om hvad der får mennesker til at trives og blomstre - Self Determination Theory hedder den.

Jeg havde dagen i går for mig selv, inden konferencen starter i dag. Tog ud til en smuk park og nød solskinnet. Jeg havde hørt noget om en vinterhave i parken og spurgte en ældre dame, hvor det mon lå.

Damen var den dejlige og livskloge Betty på 87, som jeg tilbragte de næste mange timer med. Vi spadserede rundt i parken og talte om alt muligt. Det var dybt inspirerende at se, hvad der er muligt i en høj alder. Betty arbejder bl.a to forskellige steder med børn, der har problemer, hun har en samtalegruppe med mænd i det lokale fængsel og virker som mor/bedstemor for alle mulige mennesker, hun har mødt rundt omkring.

Hun kørte mig ud til sin yndlingsdiner, sådan et rigtig amerikansk sted med lædersæder i båse, hvor vi spiste frokost. Og vi skiltes med et stort kram og udvekslede adresser:-) Sådan en skøn oplevelse.

Jeg har tænkt, at man er meget priviligeret, hvis man har et arbejde, man interesserer sig for, og som man kan fortsætte med, når man går på pension. Fordi det er stillesiddende ved primært at involvere hovedet og hånden – fx arkitekt, forfatter osv. Men Betty viste mig i går, at hvis man arbejder med mennesker, kan det naturligvis også fortsætte indtil den dag, man er 100. Det var i hvert fald hendes mål. Herligt ik’.Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.