IKKE SÅ MANGE ORD

Håber du har haft en dejlig Jul med “julefred og glæde omkring dig og i dig“, som en af mine veninder så fint skrev til mig.

Rebekka var syg i en del dage op til Jul. Men blev heldigvis frisk i løbet af d. 22. Men her for lidt siden, hostede hun igen. Lige inden hun skulle puttes. Og lagde sig træt i sin seng og klynkede og bekymrede sig, om hun nu var blevet syg igen. Og hvad hvis hun ikke var frisk, når juleferien var slut. For hun ville så gerne i skole igen.

Klokken var mange, barnet havde tydeligvis brug for søvn, og ord kunne hverken gøre fra eller til. Derfor begyndte jeg ikke at tale med om alle bekymringerne. Men begyndte blot at synge en af mine yndlingssange, når det er puttetid. En sang, der næsten med det samme skaber ro i mig og hjælper mig til at blive nærværende. (Den svenske So skimrande var aldrig havet af Evert Taube. Her sunget af hans søn Sven-Bertil) Og imens kløede jeg Rebekka på ryggen.

Og hun udbrød faktisk en lettet lille latter. Og faldt i søvn i løbet af 0 komma 5.

For indimellem er det en lettelse, at der ikke bliver tærsket langhalm på det, som er svært. Jo jo, ofte skal der netop tales om det, der er svært. Og forældre skal udvise forståelse og lægge ører til. Men nogle gange skal bremseklodsen sættes i, og i stedet skal der skabes et rum for noget nyt, der kan lindre. Ofte skabes det rum bare af et kram. Uden ord. Eller af en go’natsang, der påbegyndes uden nogen kommentarer til barnets mange ord.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.