HVERKEN CURLING-BØRN ELLER CURLING-TEENAGERE

Vi kan ikke komme udenom, at det var mandag i går, og jeg kan ikke komme udenom, at jeg glemte at skrive en historie fra den virkelige verden i skolen som lærer. Det gør jeg nemlig hver mandag, men denne gang bliver det altså en tirsdagshistorie.
Der er nu ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, så min historie bliver nemlig også et bud på et svar på Annis meget relevante kommentar til mit indlæg i går. – Ét er at få mindre børn til at opleve glæden ved at bidrage til helheden – noget helt andet er at få teenagere til det. Anni, du har fuldstændigt ret – der er bare så mange ting, der gør relationen til teenagere så meget mere kompleks, men her kommer en idé:

DER VAR ENGANG…
Hvor jeg kom ind og skulle have 7A i engelsk. Jeg havde haft klassen ganske få gange, og mens jeg stod og fandt mine sager frem, sagde en pige, at der lugtede af sved. Efter lidt tøven sagde jeg, at det nok var mig, der lugtede, for jeg havde okset afsted på cyklen, fordi jeg fór vild her til morgen! Hun tog mig i forsvar og sagde, at nok var en af drengene, der lugtede, men jeg kunne høre flere hviske til hinanden, at det var fedt, at jeg var ærlig.
HVORFOR HANDLER DENNE HISTORIE OM AT FÅ TEENAGERE TIL AT BIDRAGE TIL FÆLLESSKABET? Læs en lille en til, så kan det være, det giver mening.
I håndarbejde skulle jeg lære Emily fra 4. klasse at tråde symaskinen, og hun opdagede hurtigt, at jeg slet ikke havde styr på det, hvilket hun til gengæld havde. (Jeg er det mindst håndarbejdskyndige menneske, der findes.) Næste gang skulle flere elever lære kunsten at tråde den dersens symaskine, og jeg fortalte åbenlyst, at det var Emily langt bedre til end mig. De kiggede undrende på mig, mens Emily nød at kunne være behjælpelig.

Pointen i historierne er, at jo mere man som voksen viser, at man er et menneske, der ikke er perfekt, jo lettere er det for børn og unge at være tilfredse med sig selv, som de nu engang er. – Det giver overskud, som er så vigtig for at gide at gøre noget godt for fællesskabet – og det gjorde de mere og mere i de klasser, jeg underviste. Samtidig bliver børn og teenageres lyst til at bidrage også aktiveret, fordi deres indsats pludselig er nødvendig, når de nu er sammen med sådan en mere eller mindre håbløs voksen! Forstå mig ret – vi skal selvfølgelig ikke fuldstændig underminere vores autoritet som duelige, kompetente mennesker, men vi må så gerne menneskeliggøre os selv – som lærere, pædagoger eller forældre – så vi giver de yngre en chance for at komme på banen med alt det, de har, som vi andre har brug for.
P.S. – Det er meget grænseoverskridende, og det får nemt sveden til at løbe endnu mere – men indsatsen er så godt givet ud. – Fortæl meget gerne om situationer, hvor du offentliggjorde din sårbarhed, mangelfuldhed, ubehjælpsomhed, og lad os høre, hvad der kom ud af det.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

41 kommentarer

 1. Skrevet d. 4. maj 2010 kl. 13:58 | Permalink

  Jeg kommer til at tænke på i søndags, hvor min datter på 8 brød grædende sammen over lige at ha' sagt farvel til mormor, morfar, moster og onkel efter et skønt weekend-besøg. Jeg var også ked af det, men prøvede at beherske mig og sige, at vi jo snart skulle se dem igen, men så var det jeg tænkte. Hvorfor skulle jeg egentlig beherske mig? Måske det hjælper hende at se, at jeg også er ked af det og også har lyst til at græde. Så jeg satte mig på sofaen med armene om hende og vi græd sammen i 10 minutter. Så var det kommet ud og vi kunne komme videre.

 2. Skrevet d. 4. maj 2010 kl. 14:10 | Permalink

  Jeg får kuldegysninger, mens jeg læser det, du skriver Louise. Så lærerige ord – tusind tak.

 3. Skrevet d. 4. maj 2010 kl. 15:13 | Permalink

  Det er så rigtigt, hvad du skriver. Som lærer har jeg også vist børnene, at der var ting jeg ikke mestrede. For eksempel var børnene noget bedre til computere og havde altid fingeren på pulsen, så der kunne jeg lære noget af dem. Til gengæld kunne jeg sætte debatter om brugen af internettet i gang, hvilket jo er både nødvendigt og vedkommende. Der blev afsløret, at nogle havde været på pornosider og det tog vi så op som i klassen. Ved at tage børnenes udgangspunkt og vise sig selv, tager de også os voksne alvorligt.Jeg har lige mistet min far og fik ribbet op i det hele, da jeg var til konfirmation i søndags og var nødt til at gå hjem for at græde ud. Fordi jeg fortalte om min sorg og mit behov, ved jeg, at mine børn også tør sørge.Klem

 4. Skrevet d. 4. maj 2010 kl. 16:23 | Permalink

  Og ser lige nu, at jeg er kommet på din blogliste. Mange tak :-)

 5. Skrevet d. 4. maj 2010 kl. 21:06 | Permalink

  Fantastisk at du tager mit emne op. Tak for det. Jeg er enig i, at det altid betaler sig at vise sig for både børn, unge og voksne på en autentisk måde. Også hvis det udstiller sårbarhed og uformåen. Selv har jeg netop undervist i et forløb, som jeg ikke er ekspert i, og jeg lagde ud med at fortælle, at jeg faktisk havde det lidt dårligt med at skulle undervise i noget, som jeg ikke var 100% sikker på, at jeg magtede. Det fik jeg fin respons på.Vi kommer langt med ikke være superkvinder, der magter det hele til perfektionisme. Men jeg synes fortsat det er svært at omsætte denne erkendelse i eget hjem i forhold til egne teenagere. Et eller andet sted tror jeg, det hænger sammen med ikke at have fået givet mine børn det ansvar, som de skulle have haft, og det er det, der nu svier.

 6. Skrevet d. 5. maj 2010 kl. 12:22 | Permalink

  TAK for de meget inspirerende kommentarer.Kære Mette B. – hvor er det dog en skøn blog, du har, og nogle helt fantastiske marolle-ting, du kreerer – glæder mig til at vise mine piger puderne, for de har for nyligt fået lavet værelset om, men mangler puder.Og Anni, ja – alting er oftest sværest med vores egne børn. Det er der, vi kommer mest til kort – i familielivet kommer skyggesiderne og begrænsningerne til udtryk i fuldt flor – både pga. de mange følelsesmæssige tråde, der kan være svære at holde styr på, og fordi vi ikke har uanede mængder af ressourcer. -Vores samfund er jo indrettet med en for mig at se for lang arbejdsdag, sådan at det meste overskud er taget – og man kan ikke altid få ladet batterierne op derhjemme, og når vores celler ikke vibrerer af frisk energi – ja, så skændes vi, skælder ud og bliver skuffede og fornærmede. – Jo mere vi tilgiver os selv og de andre for det – jo hurtigere bliver overskuddet bygget op igen.Nå, men det var der med at få teenagere til at bidrage… Jeg tror, jeg skriver et nyt indlæg om det. Det kommer om lidt:-)

 7. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 09:49 | Permalink

  Ohh very much thanks admin

 8. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 10:50 | Permalink

  Ohh very much thanks admin

 9. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 16:26 | Permalink

  Howdy, I stumbled onto your website in a new directory of personal blogs. I dont know how your website came up, must have been a typo, Your blog looks excellent. Also i wanted to take your rss feed but i couldn’t. Don’t know why!!?

 10. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 17:01 | Permalink

  Hey – great website, just looking around some blogs, seems a pretty wonderful platform you are using. I’m currently using Drupal for a few of my sites but looking to change one of them over to a platform very much the same to yours as a trial run. Anything in particular you would suggest about it?

 11. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 21:38 | Permalink

  What is a sinful nature and how does one get saved from having a sinful nature?

 12. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 23:29 | Permalink

  Ohh very much thanks admin

 13. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 00:19 | Permalink

  very good \o/

 14. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 10:20 | Permalink

  good quality post thanks

 15. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 16:38 | Permalink

  Hi, check those blogs about wrexham web design and web design wrexham, See You

 16. Skrevet d. 14. november 2010 kl. 02:15 | Permalink

  very good \o/

 17. Skrevet d. 14. november 2010 kl. 11:22 | Permalink

  thanks good post

 18. Skrevet d. 14. november 2010 kl. 19:39 | Permalink

  Hi, i must say fantastic blog you have, i stumbled across it in AOL. Does you get much traffic? Check my website turk ko.

 19. Skrevet d. 14. november 2010 kl. 21:40 | Permalink

  Terrific article! I am just starting out in advertising and marketing and wanting to learn how to perform it properly – assets like this article are amazingly useful. As our company is based in america, it truly is all a bit new to us.

 20. Skrevet d. 15. november 2010 kl. 02:59 | Permalink

  this helped me as good stuff, buy propecia no prescription, [url="http://projects.libraries.vic.gov.au/pg/pages/view/7111/buy-propecia-online-finasteride-no-prescription"]buy propecia no prescription[/url], http://projects.libraries.vic.gov.au/pg/pages/view/7111/buy-propecia-online-finasteride-no-prescription buy propecia no prescription, plkmxy,

 21. Skrevet d. 15. november 2010 kl. 04:51 | Permalink

  vzr2jU temdcliazjyx, [url=http://tbpswjzhngyd.com/]tbpswjzhngyd[/url], [link=http://iqblqmkhtywl.com/]iqblqmkhtywl[/link], http://fjhpadwiwbdj.com/

 22. Skrevet d. 15. november 2010 kl. 10:17 | Permalink

  Don’t Pay For Links To Your Site Join Us And Get Free Website Links Engleza Online.http://www.optimizare-site-google.info

 23. Skrevet d. 15. november 2010 kl. 15:58 | Permalink

  opera browser is not working good on this theme, celebrex online, 379,

 24. Skrevet d. 15. november 2010 kl. 16:23 | Permalink
 25. Skrevet d. 16. november 2010 kl. 01:14 | Permalink
 26. Skrevet d. 16. november 2010 kl. 03:09 | Permalink

  Write a post about leaving comments, order Augmentin, =DD, order norvasc, fzq, order cheap acomplia, 718432,

 27. Skrevet d. 16. november 2010 kl. 13:46 | Permalink
 28. Skrevet d. 17. november 2010 kl. 12:41 | Permalink

  deals with well with people stepping out of line is an attractive thing to readers. I personally don’t mind people express, where to buy, 26605, buy rebetol, 4386, order norvasc, =-D, buy seroquel online, 585, buy tramadol online uk, %OOO, buy biaxin, 195, buy lexapro canada, :]]], buy avelox uk, 918293,

 29. Skrevet d. 17. november 2010 kl. 13:07 | Permalink

  what to do now?, rehabilitacja warszawa, iwox, wyjatkowy prezent, %((, oczyszczalnie biologiczne, ljynnm, kolczyki, 8PPP, jazda lamborghini, xqdehz, tipsy, 501, szamba ekologiczne, 742776,

 30. Skrevet d. 18. november 2010 kl. 12:43 | Permalink

  Thank you for another great post. I’ve got a demonstration next week, and I will be on the look for this type of tips.

 31. Skrevet d. 18. november 2010 kl. 22:09 | Permalink

  How are You, I must say interesting blog you have, i stumbled across it while looking for free porn movies. Isn’t that weird?

 32. Skrevet d. 19. november 2010 kl. 18:46 | Permalink

  Salute, please visit my pages if You are interested in assembly jobs work at home or maybe assembly company in mass or home sew baby bids. Bye

 33. Skrevet d. 20. november 2010 kl. 22:45 | Permalink

  Your RSS feed doesn’t work in my browser (google chrome) how can I fix it?

 34. Skrevet d. 21. november 2010 kl. 04:59 | Permalink

  had to type this here, order abilify, mstbp, buy celebrex no prescription, mub,

 35. Skrevet d. 21. november 2010 kl. 05:34 | Permalink
 36. Skrevet d. 21. november 2010 kl. 06:05 | Permalink
 37. Skrevet d. 21. november 2010 kl. 22:28 | Permalink

  Ohh very much thanks admin

 38. Skrevet d. 22. november 2010 kl. 02:29 | Permalink

  7C5iXL Looking forward to bne, buy augmentin, :) ,

 39. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 00:30 | Permalink

  very good \o/

 40. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 02:15 | Permalink

  good quality post thanks

 41. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 03:26 | Permalink

  omg this is dopeeeeeeee, proscar no prescription, 54007, propecia online, >:PPP, get seroquel online, 54344, where to buy drugs, >:-PP,

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.