HVERDAGSTIPS TIL FORÆLDRE

To inspirationer til hverdagen som forælder. Den 1. vedr. putteri og den 2. oprydning. (Den kunne du sådan set også bruge, hvis du er pædagog eller lærer.)
1: PUTTERI:

Her er Rebekkas tiger, der meget originalt hedder Stribe. Den falder i søvn oven på hendes pande (det må jeg tage et billede af en dag) men inden da har den snakket med hende, og fx spurgt hende: “Må jeg putte med dig hele natten, og vil du lære mig at lege hop-over-bold i morgen, for det er så svært, når jeg har 4 ben!
Altså, det er jo mig, der snakker, men for Rebekka findes der i de øjeblikke KUN hende og så Stribe, og som voksen kan man være taknemmelig over at få en snert af fornemmelsen af barndommens vidunderlige fantasiland, hvor alt er muligt. Nogle gange hører vi Hannah ligge i sin seng på den anden side af reolen: “Bubbi [hendes abe-bamse] skal også tale med mig.!” – Så selvom dine børn er ved at være store, så prøv det, hvis I sammen vil nyde øjeblikke af fryd og glæde.

2: OPRYDNING:
Jeg læste i Anna Skyggebjergs fantastiske SUPER-MOR i går og syntes, det lød ret skægt at sætte et æggeur, mens man rydder op. Da Mikkel og jeg sent i går aftes havde båret to sovende børn i seng efter at have været hjemme hos mine forældre, faldt blikket på hjemmet, inden hovedet faldt på puden. – Og det var ikke noget kønt syn.
Derfor fortalte vi pigerne i morges, at vi inden morgenmaden satte æggeuret på 7 min., hvor vi i fællesskab kunne gøre kål på rodet. Vi startede med et kampråb, og så blev der ellers skabt orden og finhed.
Da jeg sagde farvel til pigerne ovre på skolen, takkede jeg for en hyggelig morgen, hvortil Hannah sagde: “Hvor var det sjovt at rydde op. Jeg synes, vi altid skal gøre det på den måde.” Øhh, gentager lige: sjovt at rydde op. Anna Skyggebjerg – jeg er dig og æggeuret evigt taknemmelig:-)

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.