HVAD SKAL POINTEN VÆRE?

På vej op ad trappen fra Metroen i dag, hørte jeg en far tale med sin søn. Jeg fortalte lige Hannah, hvad de havde sagt, og at jeg ville skrive om det på holdaf. “Men hvad skal pointen være, mor?” spurgte hun. Og det vidste jeg faktisk ikke rigtigt. “Jeg har en idé til en pointe”, sagde hun så: “Prøv at lægge mærke til, hvor nutti børn er, og at man bare skal tænke lidt mere over det.” Det er da en meget god pointe, så den har jeg hermed givet videre.

Her er dialogen mellem faren og den lille dreng kl. 10 i formiddags:

Far: “Nu går vi over i børnehaven, og så kommer mor og henter dig lidt senere.”
Dreng: “Nej, ikke senere. Hun skal komme tidligt.
Far: “Hun kommer ikke sent. Hun kommer når du har spist og leget lidt. Mens det stadig er lyst. Om 2-3 timer.”
Dreng: “Det er lang tid. Hun skal komme tidligt.

En helt anden ting… Jeg ved, der har været stille herinde. Og det vil der være for det meste. Hele det næste år. For min ph.d. skal afleveres 2. juledag om 1 år, og der skal skrives rigtigt rigtigt flittigt på den. Så der bliver desværre ikke mange ord til overs til holdaf.

Men jeg har fået en blog på min-mave.dk. Dér når man tusindvis af forældre, og 1 gang om måneden vil jeg skrive et indlæg, der giver praktiske tips, enkle veje og trin-for-trin guides til en hverdag, der nærer både forældre og børn. Når der er indlæg klar derinde, skal jeg nok nævne det her på holdaf og på facebook.

Håber ellers du er kommet rigtig godt ind i det nye år. Pas godt på dig selv og din familie.

Lyse hilsner fra Louise
Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Skrevet d. 23. januar 2014 kl. 09:01 | Permalink

  Good info. Lucky me I discovered your blog by accident (stumbleupon).
  I have book marked it for later!

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.