HUL I OSTEN

Jeg sidder og lægger sidste hånd på min bog. Genlæste en lille historie fra turen til Kreta for 5 år siden.

Hannah gik og smækkede fluer. Rebekka og jeg syntes, at det var synd for dem. Til det svarede Hannah: “Jamen, fluesmækkeren er jo lavet for at man skal bruge den!

Voksenfornuftigt og belærende svarede jeg: “Men Hannah – der er jo også lavet pistoler, men dem skal man ikke bruge.

Hannah: “Jo på en ostefabrik!

Rebekka og jeg måbede spørgende.

Hannah: “Ja, til at skyde huller i osten med!”

(Hun mente det rent faktisk – troede vitterligt at man brugte pistoler til at lave huller i osten:-)

Som jeg har skrevet mange gange før: Det er så fedt at blive mindet om, at børnenes verden altså bare er anderledes, inden de når fornuftens land, og en anden logisk paddehat puttes ned over deres liv. Det er derfor, vi skal være nænsomme og forsøge at undgå bebrejdelser. For de gør det så godt de kan. På deres helt egen finurlige måde.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

4 kommentarer

 1. Jette C
  Skrevet d. 3. august 2011 kl. 13:43 | Permalink

  Måske har din datter den ide med hullerne i osten fra en helt fantastisk rim samling som hedder “Mustafas kiosk” ´af Jakob Martin Strid, heri er der et rim om en som får job på en ostefabrik fordi han var så vild med at skyde. God sommer fra Jette

 2. Skrevet d. 3. august 2011 kl. 21:32 | Permalink

  Ja, de gør det så godt, de kan – også når de bliver store.

  Vi må huske, at uanset hvor store, modne og fornuftige, de ser ud udenpå, så er de langt henad vejen små indeni – ligesom vi voksne er det engang imellem.

  kh
  Diana

 3. Skrevet d. 4. august 2011 kl. 07:53 | Permalink

  Kære Jette og Diana. Mange tak for jeres kommentarer. Diana, mht. at være lille indeni – så siger en af mine veninder gerne: “Voksne er børn med et dankort:-)”

 4. Skrevet d. 5. august 2011 kl. 07:40 | Permalink

  Det er et virkelig herligt udtryk – tak for det

  kh
  Diana

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.