HOLD GODT FAST

Det var den der undersøgelse af drenge og pigers forskellige opdragelse…

Vidste du:

 • at drenge i 5-6. kl. bruger halvt så lang tid på pligter i forhold til de jævnaldrende piger!
 • at piger i 5-6. kl. får klart færre lommepenge end de jævnaldrende drenge!

Sounds fair?

Okay, godt nok er der ikke tale om en videnskabelig undersøgelse – den er foretaget af nogle af de ældre elever på Hannah og Rebekkas skole – men man kan da også kun håbe, at den ikke er repræsentativ.

Det er da for vildt. Tænk hvis grundstenen til kvinders manglende evner udi lønforhandlinger allerede lægges i hjemmet.

Det er trods alt 95 år siden, vi fik stemmeret

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

2 kommentarer

 1. Skrevet d. 6. december 2010 kl. 12:43 | Permalink

  Første påstand er skam eftervist videnskabeligt – OK, jeg kan ikke huske, om det lige var dobbelt så meget tid til pligter, der var tale om, men den skulle være god nok: Piger laver MARKANT mere end drenge derhjemme. Jeg hørte det selv i radioavisen (og så passer det jo, iggå…), og var ved at få morgenkaffen galt i halsen. Hvad sker der lige dér? Jeg får som drengemor helt forhånds-dårlig samvittighed. Og glædes en smule over, at min kæreste støvsuger temmeligt meget mere end mig…

 2. Karina
  Skrevet d. 9. december 2010 kl. 07:38 | Permalink

  Sad netop og tænkte mens jeg læste, at no wonder vi også på arbejdsmarkdet ikke får lige løn – og i vores parliv også laver dobbelt så meget…. Uhm…. Øv vi allerede fra barns ben trækker det korte strå… Som mor til en datter vil jeg hermed give hende MANGE lommepenge :)

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.