Uhh, det er synd, du ikke også kan få duften med… Pigerne møder først i skole kl. 9, så Rebekka gav ordre til at ville vækkes kl. 6 i morges, for så kunne vi nemlig få gang i noget julebag.
Det var hyggeligt. Og dejligt overskueligt – for jeg havde i Irmas fryser fundet denne totalt lækre, økologiske dej, som altså smager bedre, end alt, jeg tidligere selv har kunnet præstere udi dej. (Der er, som du kan se, brunkagedej – men vi bagte også ‘jydekagerne’. Øhh, har aldrig hørt om dem før. Har de ikke byttet ø’et ud med et y?)
Dejen er en lang pølse og meningen, at man blot skal skære skiver af den. Men når den har ligget i køleskabet om natten, kan man sagtens dele den op i mindre klumper og rulle dem ud, så børnene kan forme stjerner og julemænd.
- Hvis du også vil bage løs, så husk at lægge dejen på bagepapir fra starten af – så sikrer man sig, at vingerne ikke falder af englene og træet ikke knækker, når man flytter kagerne over på bagepladen. (Skal I akkompagneres så hør denne version af O holy night, hvor den ikke får for lidt. I love it.)
Ville jo egentlig have fortalt dig noget meget interessant om en undersøgelse af vores forskellige opdragelse af drenge og piger, men jeg synes ordene bliver for mange – særligt i en tid, hvor der altså også skal være plads til helt helt stille stunder. Så det interessante kommer på mandag. I dag var det ren julehyggeknas her op til weekenden – jeg håber, du får en rigtig fin en af slagsen.
Én kommentar
Julebag er fuldt ud interessant nok ind i mellem – really. Og hvor er det paa en eller anden maade befriende, at du ikke har lavet dejen fra bunden…