BARE MUMS

Uhh, det er synd, du ikke også kan få duften med… Pigerne møder først i skole kl. 9, så Rebekka gav ordre til at ville vækkes kl. 6 i morges, for så kunne vi nemlig få gang i noget julebag.

Det var hyggeligt. Og dejligt overskueligt – for jeg havde i Irmas fryser fundet denne totalt lækre, økologiske dej, som altså smager bedre, end alt, jeg tidligere selv har kunnet præstere udi dej. (Der er, som du kan se, brunkagedej – men vi bagte også ‘jydekagerne’. Øhh, har aldrig hørt om dem før. Har de ikke byttet ø’et ud med et y?)

Dejen er en lang pølse og meningen, at man blot skal skære skiver af den. Men når den har ligget  i køleskabet om natten, kan man sagtens dele den op i mindre klumper og rulle dem ud, så børnene kan forme stjerner og julemænd.

- Hvis du også vil bage løs, så husk at lægge dejen på bagepapir fra starten af – så sikrer man sig, at vingerne ikke falder af englene og træet ikke knækker, når man flytter kagerne over på bagepladen. (Skal I akkompagneres så hør denne version af O holy night, hvor den ikke får for lidt. I love it.)

Ville jo egentlig have fortalt dig noget meget interessant om en undersøgelse af vores forskellige opdragelse af drenge og piger, men jeg synes ordene bliver for mange – særligt i en tid, hvor der altså også skal være plads til helt helt stille stunder. Så det interessante kommer på mandag. I dag var det ren julehyggeknas her op til weekenden – jeg håber, du får en rigtig fin en af slagsen.

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Skrevet d. 5. december 2010 kl. 11:22 | Permalink

  Julebag er fuldt ud interessant nok ind i mellem – really. Og hvor er det paa en eller anden maade befriende, at du ikke har lavet dejen fra bunden…

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.