HIMMELSKE UNGER

Kender du godt ordene i den oldgamle hermetiske lov: SOM FOROVEN, SÅLEDES OGSÅ FORNEDEN?

Altså dette, at det største afspejler sig i det mindste. Tænk fx på planeters kredsen om en sol, og så atomets opbygning med en elektron, der kredser om en kerne. Eller kimen til et kæmpe egetræ i et undseligt lille agern.

Jeg synes, tanken om makrokosmos og mikrokosmos er vildt fascinerende. Den seneste tid har jeg fotograferet himlen en hel masse. Jeg er en hund efter himle. Og forleden tænkte jeg, at det med ‘Som foroven, således også forneden‘ på en måde også passer så godt ift. himlen og så børn.

- En dag kan vise den mest grå, tunge og ret triste himmel. Men en anden dag, er vejrforholdende anderledes, og der er så opløftende og lysende skønhed, at det er svært at rumme.

På samme måde med børn. Selvom de til tider er som tordnende skyer eller musegrå tåge, så er der altid, altid, altid mulighed for opklaring. For lyset gemmer sig lige bag skyerne. Og det forsvinder aldrig.

Her ser du nogle af de himle, jeg den sidste tid har nydt fra vores lille rækkehus.


Sådan her så himlen ud kl. 5.30 i går morges:

Og sådan her denne morgen:

Og til sidst blomster til dig med ønsket om en dejlig dag. De er plukket på Krogerup – det skønne sted i Humlebæk, hvor de pakker alle Årstids-grøntsagskasserne:Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Skrevet d. 12. august 2011 kl. 19:14 | Permalink

  Meget meget smukt Louise, tusind tak!

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.