HELE 3 TING OM AT VISE BØRNENE OMKRING OS, AT VI HOLDER AF DEM

Positiv respons, anerkendelse, ros, opmuntring, begejstret glæde er for vores børn, hvad vand er for vores blomster. Det nærer dem og får dem til at blomstre, og jeg har på det seneste oplevet 3 ret så fine italesættelser af, hvor meget det egentlig betyder for vores kære børn, at vi kommer dem positivt i møde:

1

Jeg arbejdede i foråret på en skole ude på Vestegnen. Jeg havde en 8. klasse i dansk, og det var nogle skønne, skønne timer. Mange af lærerne var trætte af en af drengene, der virkeligt også kom med utroligt mange sjofelheder og utroligt mange gentagelser af ‘the F…-word’ i løbet af en lektion. Han lavede sjældent sine lektier, og han spiste kun chokoladekiks til frokost.

Han og jeg kom meget fint ud af det med hinanden, og han udbrød indimellem: F… hvor er du en god lærer, Louise.

I forbindelse med mit ph.d.-projekt om lærer-elevrelationer, skrev jeg forleden til ham på Facebook for at høre, om han konkret kunne sige, hvad der gjorde, at han havde været glad for min undervisning. Da det kunne være en hjælp til mit projekt. Her er hvad, han skrev:

Kære Louise vil rigtig gerne hjælpe. Jeg tror grundene var at du altid kom ind i klassen med et smil du roste og havde en mild stemme man kunne også snakke om andet end dansk med dig og så var du i det hele taget bare sådan kærlig over for os alle.

Er det ikke rørende, at en 15-årig ‘rod’ skriver sådan noget?

2

Da jeg forleden krammede Hannah og Rebekka og sagde, at jeg elsker dem, sagde Hannah Hvor er du bare sød Hannah. Jeg spurgte lidt efter, hvad der fik hende til at sige det. Det er fordi, jeg synes tit, jeg siger det til nogen, men der er ikke så tit nogen, der siger det til mig.

Og det tror jeg faktisk gerne. Når man er storesøster, så hører man rigtigt tit sin nuttede lillesøster blive overøset med bløde, varme ord, mens man ofte selv mødes med krav og irettesættelser.

3

Da jeg puttede Rebekka for lidt siden, afbrød hun pludselig min go’natsang og spurte Hvad er det, du siger, når du roser Manna? Jeg svarede, at jeg vist siger Hvor er du dyyygtig. Det var gooodt. Rebekkas reaktion var: Det lyder rart. Det bliver man glad af at høre.

Rigtigt godt Nytår forresten. Jeg ønsker, at du og din familie får et nyt år fyldt med lys, glæde og fine stunder.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.