HAVEN

Prøv at tænke på alle de mennesker, du kender godt…

Forestil dig, at alle deres positive kvaliteter kom endnu stærkere til udtryk. Og at deres personlige problemer og begrænsninger stort set ikke var en del af deres karakter. Det er en ret vild tanke.

Men  jeg tror, det er det, vi har mulighed for at bidrage til i vores samvær med børn og unge. At hjælpe dem med at skabe et langt mere konstruktivt og nydelsesfuldt liv. Hvor de ikke er hæmmet af personlighedsfnidder som jalousi, grådighed, mindreværd osv. Men hvor de er frie til at udfolde deres unikke menneskelige potentiale i et berigende liv for dem og andre.

Vi mennesker er vel som en have med spirer til blomster og spirer til ukrudt. Som forældre kan vi nære vores børns blomsterspirer og svække det ukrudt, der hæmmer dem og andre. Det er en ret spændende opgave. Og krævende.

P.S. Se lige noget flot – kan du gætte, hvad det er?

Det er et udsnit af indgangspartiet til spa-området på Comwell Borupgaard. Der er hotel-tilbud i øjeblikket, så dér skal vi fejre Rebekkas 9-års fødselsdag på mandag. Pigerne og jeg var forbi i dag, og uhh der var så fint. Jeg glæder mig.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.