HAVEN OG FRØET

Jeg skrev om Sing-Kong Lee i går – manden der er højt på strå i forhold til skoleverdenen i Singapore, og som har sagt: (Ja, hvorfor ikke gentage en succes, så her kommer nogle af ordene igen):
en lærer og en landmand har samme rolle: begge skal forløse et potentiale. For landmanden er det frø, der skal næres og gødes og dyrkes. For læreren er det eleverne, som skal mødes med omsorg, tillid og forventninger om, at hvert eneste barn kan lære noget“.

Lee’s ord får mig til at tænke på et billede, jeg synes er så godt i forhold til børneopdragelse – nemlig en have…
Vi også sætter os ind i, hvordan jorden bedst klargøres til et frø, og hvordan frøet skal passes og plejes, så det vitterligt vokser op af jorden og kan glæde omgivelserne med sin særlige duft og farve. Vi fjerner det ukrudt, der forhindrer frøet i at vokse og stå i blomst.
På samme måde er det vi voksnes opgave at sørge for at vande og nære barnets spire og sørge for, at dets egoisme og personlige udfordringer ikke får lov til at overskygge frøet af kreativitet, glæde og medmenneskelighed.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.