HAR DU TID? (Og nu er der også chokolade med!)

Når jeg kigger på mit ur
kan jeg se at tiden går
men hvorfor min mor bli’r sur
tror jeg ikke jeg forstår

Kun fordi et lille tal
si’r at klokken den er halv
og at vi skal nå en del
før end uret viser hel!

Tænk, at tiden kan bestemme
og få mor til helt at glemme
at hun ellers var så glad
hvordan bærer den sig ad?

Det her er nogle af de kloge ord i Eva Matjekas skønne højtlæsningsbog om tid. De andre handler bl.a. om farver, om mørke og om livets vidunderlighed. Som jeg skrev i går, kan du være med i lodtrækningen om min yndlingsbog – den om kærlighed. Og nu vi er i gang med gavegiveri, så sender jeg også en plade af min yndlings-øko-chokolade med til dig, der vinder.

Du skal såmænd bare skrive, om du er forælder, hvor gamle dine børn er, og om du evt. har nogle særlige ønsker ift. hverdagen med børn, som du kunne tænke dig, jeg skrev mere om her på bloggen.

Jeg vil nemlig så gerne målrette mine indlæg, så du kære læser, får mest muligt ud af dem. Så læg et par ord inden fredag midnat.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

3 kommentarer

 1. Merete van den Berg
  Skrevet d. 1. september 2011 kl. 09:45 | Permalink

  Kære Louise,
  Jeg vil gerne lægge mit lod i hatten, og fortælle, at jeg er mor til 3 skønne unger – en pige på 8, en dreng der lige er fyldt 7, og en pige på snart 6. Trip-trap-træsko i en familie uden netværk. Det har været nogle lange, seje år med meget sygdom og modstand, men vi er igennem – endda med nogle hele, glade børn, som hviler. Føler jeg. Og ja, jeg skriver nu pga. konkurrencen, men det har jeg egentlig tænkt at gøre flere gange før. Din blog støtter mig meget i at tilgive mig selv, huske på vigtigheder og væren i nuet, og jeg synes din vekslen mellem fif, egne betragtninger og oplevelser, eksempler … den er så fin. ‘Jeg elsker dig, tak’ popper ofte op, og i det hele taget har jeg mange taget dig ind, om du vil, og dét er selvfølgelig også blevet lettere nu, hvor der er mere råderum. Så nej, vi har ikke fjernsyn, vores børn går ikke til dit og dat – vi har lavet mange fravalg, og jeg oplever, at gaven i det er ro og balance. For os alle 5. Næste opgave er at få dig til Vejle, men det kommer også en dag. Vi høres ved;-)

  De bedste hilsener, Merete

 2. Signe
  Skrevet d. 2. september 2011 kl. 10:30 | Permalink

  Kære Louise
  Tak for din blog, som jeg er meget glad for at følge. Jeg er mor til tre piger på 14, næsten 11 og 3 år. Jeg bruger i høj grad dine refleksioner til at huske mig selv på, at familielivet i en travl hverdag er fuld af bump på vejen, og at det er ok. Og at det er vigtigt at tilgive mig selv, når reaktionerne i forhold til børnene ikke lige er, som jeg synes de skulle være. Du må meget gerne skrive om konflikthåndtering af større børn – min datter på næsten 11 har som sin mor et levende og letantændeligt temperament, og jeg lader mig alt for let rive med ind i konflikten.
  Jeg glæder mig til at læse mere.
  Mange hilsner fra Signe

 3. Skrevet d. 2. september 2011 kl. 16:56 | Permalink

  Kære Louise,
  Jeg synes jo din blog er verdens bedste, så endnu engang mange tak for den. Min søn er 11 år, og jeg kunne virkelig godt bruge nogle råd til hvad man kan lave med et barn i den alder hvor lego ligeså stille kommer ud på et sidespor. Her tænker jeg på helt konkrete legeforslag, som både er interessante for den 11 årige og den voksne. Noget med at bevæge sig og være udenfor. Vi løber ture og hopper på trampolin, spiller lidt bold og sådan. Men jeg savner lege hvor man kan fortabe sig i legen sammen. Det tror jeg også han gør…:)
  Tak igen for din blog, og ellers bare keep up the good work, jeg sluger hvert et ord du skriver.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.