GRIN! – TIP TIL BÅDE TEENAGERE OG SMÅBØRN.

Hannah er blevet 13 år. Enhver ved, hvad det indebærer. Vi kan alle huske teenageårene med bl.a.:

kropsbevidstheden – udvikler kroppen sig for hurtigt eller for langsomt
i forhold til de andre?

selvbevidstheden – hvordan tager jeg mig ud
i forhold til de andre?

er mine forældre pinlige
i forhold til de andre?

Da jeg skulle kramme Hannah godnat forleden, placerede jeg spontant mine læber mod hendes hals og lavede en kæmpe pruttelyd ved at puste alt, hvad jeg kunne. Hun flækkede af grin og sagde jeg også skulle lave pruttelyden på hendes mave.

Hvorfor?

Fordi behovet for at grine, løsne op, komme ned i kroppen, slippe tankerne, selvfølgelig er stort, når der bare er så meget at forholde sig til i den nye livsperiode.

Men små børn oplever også alt muligt i deres hverdag, der gør dem anspændte og ude af flow. Derfor er det herligt, når vi som forældre indimellem får mulighed for at skabe de øjeblikke, hvor de kære børn og unge kan give slip, mærke livsglæden og bare hvine af fryd og grin.

Årh, hun var så glad og afslappet, da hun skulle falde i søvn bagefter, den kære Hannah-mus. Fordi det der grin simpelthen var så tiltrængt og gjorde så godt. Så om det er pruttelyde, kildetur, gakkede gangarter eller jokes er lige meget. Blot latteren indimellem får lov til at boble det hele på plads.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

2 kommentarer

 1. Ellen Gram Christens
  Skrevet d. 1. oktober 2013 kl. 06:48 | Permalink

  Et tip til både småbørn, teen-agere og VOKSNE. Jeg er læge, og hold op, hvor er der mange mennesker med manglende kropsbevidsthed og f.eks. holdningsproblemer til følge. Som en meget rigtigt betegnede det, så er vi blevet en kultur, hvor kroppen nærmest udelukkende tjener som stativ for hovedet.

  Tak for en rigtigt god blog, som ofte får mig til at genfinde perspektivet.

  Mvh
  Ellen, mor til piger på hhv 6+2+2 år

 2. Skrevet d. 1. oktober 2013 kl. 07:13 | Permalink

  Kære Ellen.
  Tusind tak for dine ord. Ja, du har helt ret. Det gælder også os voksne, at vi skal huske betydningen af vores krop. At gøre godt for den. For syv søren – det er synd for den, at den så let bliver glemt i hverdagen.
  Rigtig god dag – kh. Louise

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.