GRATIS GLÆDER I KØBENHAVN – FLERE DER RIMER PÅ JUL

Jeg synes, vi har en af verdens skønneste hovedstæder – jeg elsker virkelig København, og fordi jeg havde fødselsdag i forgårs og derfor måtte bestemme det hele:-) valgte jeg at traske sneklædte gader og stræder tynde sammen med Mikkel og pigerne. Hannah og Rebekka var så overraskende begejstrede for turen, at jeg vil dele nogle af de ting, vi lavede, med jer læsere. Så hermed kommer inspiration til gratis glæder i København.

Har I været inde på det Kgl. Biblioteks sorte Diamant ved? Jeg synes, der er sejt indenfor:

Jeg har længe ønsket, at pigerne skulle opleve at køre langsomt opad rullebåndet imod Per Kirkebys virkelig imponerende loftsudsmykning. Da vi nåede op, lagde min familie sig så lange de var på en briks og lå i lang tid og betragtede maleriet. Og talte om de eventyr, det gemmer.

Så gik vi ind i den gamle afdeling af biblioteket, og eihh – und dig selv at træde hundrede år tilbage i tiden på læsesalene med messinglamper med grønt glas. Bagefter gik vi om i bibliotekshaven lige bag Christiansborg, hvor der var så stille, at man kunne høre en snebold lande på isen i det store bassin.

På Højbro Plads er der i år julemarked med funklende lys og kugler på juletræerne, sød duft af brændte mandler og salg af alt fra strikkede huer til smykker.

Vi nåede hen til Illum, hvor der er barnefryd, når man tager glaselevatoren nogle gange op og ned, mens man nyder udsigten til alle Købmagergades hjerter.

Inden vi vendte snuden hjemad, var vi inde og se årets ‘juleborde’ i Royal Copenhagen. I år var det 5 danske sangerinder, der havde dækket deres drøm af et julebord. Temaet var julesange, og flere af dem var bare så fine. Vores ‘yndlings’ var Julies bord, der illustrerede White Christmas, og lå inde i en glitrende grotte.

Sådan en dejlig Københavnertur var det – håber I kan bruge nogle af idéerne i jeres familie.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.