GODT SPØRGSMÅL

Hannah var engang så heldig, at en af hendes heksebrygge (hvor alskens godt fra køkkenskabene blandes sammen i en farlig pærevælling) faktisk smagte rigtigt godt.

Forleden fik Rebekka lyst til den der lækre heksebryg og spurgte Hannah:

Hannah, vil du fortælle mig, hvordan du laver det der lækre noget?

Hannah har imidlertid haft influenza i flere dage og havde ingen energi til noget som helst, så svaret lød:

Ej, det orker jeg altså ikke

Forinden havde hun vrisset af Rebekka og i det hele taget været i dårligt humør. Rebekkas svar var derfor:

Hvorfor orker du så at skælde mig ud?

Og det er jo sådan set hovedet på sømmet i forhold til mange af de besværligheder, vi mennesker selv skaber i hverdagen. Hvorfor bruger vi energi på skældud, irritation, brok osv. – når vi netop mangler energi i de situationer?

Men lettere sagt end gjort. For det er jo netop, når vi ikke har så meget overskud, at verden ser halvgrå ud, at vi synes der er mange grunde til at blive irriterede over alt muligt og at vi måske slet ikke har energi til at svinge os op til noget positivt og konstruktivt. Når det er sådan, skal vi måske bare være lidt stille.

Når jeg er ved at overgive mig til sure og bebrejdende ord, vil jeg i hvert fald prøve at huske på Rebekkas ord om, at energiregnskabet slet ikke går op.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized og tagget , , . tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.