GODT NYT TIL LEKTIELÆSNINGEN

Jeg kender den skønneste ildsjæl, Merete Løvgren, der sælger nogle virkelig fantastiske materialer til lærere, så der kommer bevægelse ind i de boglige fag i skolen. Og børnene og de unge lærer mere, mens de har det sjovt. (Hvis du er lærer, kan du tjekke hendes side ud her. Jeg har selv brugt materialerne i udskolingen, og eleverne elskede dem.)

Nu har Merete udviklet et helt nyt koncept til forældre, der gerne vil hjælpe deres børn med lektierne på en hyggeligere måde. Gå ind på LEKTIEHYGGE.DK og få inspiration til, hvordan du som forælder kan træne læsning, stavning, regning og engelsk på nye måder. Du kan bl.a. købe e-bogen LÆSEHYGGE for 99 kr. med et væld af idéer til at gøre læsningen til et hit. Jeg sluger de gode råd råt, for jeg har en datter, der for nyligt understregede, at hun aldrig skulle have et arbejde, der havde det mindste med dansk at gøre, og som aldrig læser af lyst. (Hvilket næsten kan skære i moderhjertet her, da dansk i alle de 20 år jeg gik i skole (er cand.mag. i dansk) var mit yndlingsfag.)

På LEKTIEHYGGE.DK har Merete lagt en artikel, jeg har skrevet om os forældre og så den der lektielæsning. Den kan du se her.

PS: Går du mon rundt og er i 7 sind under denne lockout, hvor vidt det skal være ren ferietid for ungerne, eller om de skal knokle løs med deres skolebøger? Jeg mener først og fremmest, at vi skal huske på, at børn altså ikke kun lærer noget, når de sidder i et klasselokale. De lærer stort set noget hele tiden. Men det vil fungere fint for mange familier, at man aftaler et bestemt antal minutter, børnene sætter sig med deres bøger. Tal med børnene om, hvad der giver mening. Hvad de har lyst til at blive bedre til, for øvelse gør som bekendt mester. – Effektivt er det dog kun, hvis man har det rart imens, og der er LEKTIEHYGGE.DK altså den nye, store hjælp.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.